2021. március 1. hétfő Albin

Hírek - Agrárpénzek

Hihetetlen pimaszság! - Saját rokonainak játszott ki közpénzeket

Több millió forint uniós területalapú támogatást csalt el a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) egyik alkalmazottja. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei dolgozó és rokonai 64 hektár, nem saját használatban lévő földterület után vettek fel jogtalanul pénzeket. Az eddigi információk szerint ezeket az összegeket lakáshitel-törlesztésre és részvények vásárlására fordították. Ne ez az első eset, hogy az MVH-nál visszaélési botrány robbant ki.
 
 

A MVH-nál dolgozó férfi élettársa és annak hozzátartozói 64 hektár föld után vettek fel pénzt, mintegy 3,5 millió forint értékben - közölte Jánvári-Stefán Regina, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-alföldi regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense az MTI-vel.

A gyanú szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei dolgozó hozzáfért azoknak a határrészeknek a helyrajzi számaihoz és adataihoz, amelyek után a tényleges tulajdonosok nem igényeltek támogatást. Az információk birtokában a rokonok beadták a támogatási kérelmeiket, és ezekre meg is kapták a pénzt. Az eddigi adatok szerint a megkapott támogatásokat a csalók lakáshitel-törlesztésre, valamint részvények vásárlására fordították.

Az MVH dolgozó ellen hivatali visszaélés, míg a többi résztvevővel szemben költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Az uniós agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségeként működő hivatalnál nem először robbant ki agrártámogatási borrány. Két éve a hivatal egyik elnökhelyettesét is letartóztatták az uniós területalapú támogatrásokkal kapcsolatos visszaélések gyanúja miatt, majd több hasonló ügy is napvilágra került.

Mint az agrárszektor.hu megírta, a NAV a korábbi ügyekben indított nyomozást februárban zárta le, és az iratokat vádemelési javaslattal adta át az ügyészségnek.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu