2022. május 25. szerda Orbán

Hírek - Agrárpénzek

Koronavírus: új hitelkonstrukciókat kínál az OTP Bank az agrárvállalkozásoknak

Hamarosan az OTP Banknál is elérhetőek lesznek a Széchenyi Kártya Program új hitelkonstrukciói. A koronavírus járvány gazdasági hatásainak enyhítése hozott kormányzati intézkedések részeként munkabérek és egyéb működési költségek finanszírozására, beruházásokra, illetve folyószámlahitelként is igényelhetnek alacsony kamatozású konstrukciókat a vállalkozások.
 
 

Tovább bővülnek a vállalkozások pénzügyi lehetőségei, amelyekkel a társaságok áthidalhatják a koronavírus járvány miatt kialakult fizetési nehézségeiket. A Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramjának újabb szakasza, az OTP Banknál már elérhető NHP Hajrá forrásai mellett nemrég jelent meg a Magyar Közlönyben az államilag támogatott Széchenyi Kártya Program 4 új hitellehetősége is, tudhattuk meg az OTP Bank közleményéből.

Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy megfeszített munkával dolgoznak azon, hogy miként tudnak minél több vállalkozásnak segítséget nyújtani ebben a rendkívüli időszakban. A szakértők azt vizsgálják, hogy az államilag támogatott konstrukciók részletszabályainak megismerése után a bank miként biztosíthatja minél hamarabb a gazdasági társaságok számára a Széchenyi Kártya Program megújult hiteleit.

Azt gondoljuk, hogy a Magyar Nemzeti Bank és a magyar kormány gazdaságélénkítő intézkedései hatékony segítséget jelenthetnek a nehéz helyzetbe került vállalkozások számára, azok méretétől és tevékenységi körétől függetlenül

– mondta Wolf László.

A munkabérek kifizetéséhez a hamarosan az OTP Banktól is igényelhető konstrukciók közül a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel nyújthat biztos pénzügyi hátteret a vállalkozásoknak. A konstrukció mellett igényelhető lesz a szabadon felhasználható Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz is. A forgóeszköz-beszerzések finanszírozásából adódó fizetési nehézségek kezelésére a Széchenyi Likviditási Hitel nyújthat megoldást, beruházási hitelcélokra pedig a Széchenyi Beruházási Hitel Plusz kínál forrást. A négy konstrukció ügyfelek által érzékelhető nettó kamata mindössze 0,1-0,5 százalék között várható.

A kialakuló gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak már most is érdemes áttekinteni az OTP Banknál elérhető széles termék és szolgáltatási palettát, mivel a hitelintézet egy sor olyan lehetőséget kínál, amely megoldást jelenthet a pénzügyi kihívásokra. Ilyenek az akár NHP Hajrá forrásból igényelhető hitelek – amelyek között lényegében szabad felhasználású is található –, a likviditási nehézségek áthidalására is alkalmas folyószámlahitelek, illetve a faktorálás eszközei. Agrárvállalkozások esetén támogatás-előfinanszírozásról, vagy a Vidékfejlesztési Program támogatásaihoz kapcsolódó beruházási hitelekről is érdemes tájékozódni.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben