2021. augusztus 1. vasárnap Boglárka

Hírek - Agrárpénzek

Mégis lehet libát tömni

Elfogadta az Európai Parlament mezőgazdasági és vidékfejlesztési bizottsága a 2012-2015 közötti európai uniós állatjóléti stratégiával kapcsolatos jelentését, de elvetette a hízott libamáj betiltását célzó javaslatot - jelentette be Glattfelder Béla fideszes EP-képviselő.
 
 

Tabajdi Csaba (MSZP) jelezte, hogy a javaslatot a szocialista és a néppárti európai parlamenti képviselők együttes szavazataival sikerült elutasítani.

Glattfelder Béla a voksolást üdvözölve úgy fogalmazott: "A hízott libamáj hagyományos mezőgazdasági termék. Ezért a Lisszaboni Szerződés védelme alatt áll. A libamáj fontos exportcikkünk. Az ágazat több ezer, jórészt hátrányos helyzetű vidéki térségben élő embernek biztosít megélhetést hazánkban. Reméljük, hogy a plenáris szavazáson is sikerül megvédeni a magyar érdekeket."

Az MSZP EP-delegációját vezető Tabajdi Csaba szintén úgy vélte, hogy "a döntés jelentős magyar siker, különösen azért, mert a libahizlalásban érdekelt országok (Franciaország, Spanyolország Bulgária, Belgium, Magyarország) kisebbségben vannak az Európai Parlamentben".

A szakszerű és kíméletes libatömés az uniós szabályozás értelmében jogszerűen folytatható Magyarországon, amint azt az Európai Bizottság is kifejtette a kérdésemre adott válaszban. Az EP mezőgazdasági bizottságának döntésével ezt az érvényben lévő szabályt megerősítettük" - fogalmazott.

 

forrás: agromonitor.hu

 

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu