Növekvő pálmazsírár, romló fekete-tengeri búzakilátások - lapszemle

agrarszektor.hu
A malajziai nyers pálmazsír ára a jó híreknek köszönhetően nő, míg a gabonaárak az olyan hírekre emelkednek, hogy a volt Szovjetunió tagállamainak gabonaexportja jelentősen csökkenni fog. A globális gabonakészletekkel azonban nem állunk olyan rosszul, pláne, ha ésszerűen használjuk fel őket, nyilatkozta a legnagyobb szójabab-exportőr cég vezetője. Lapszemle.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Fekete-tenger környéki országok búzaexportjával kapcsolatban még voltak pozitív várakozások, de az ukrajnai mezőgazdasági minisztérium legújabb előrejelzése ezeket is végképp eloszlatta, írta az Agra Europe internetes mezőgazdasági portál. A minisztérium szerint az egykori Szovjetunió gabonexportja 20,8 millió tonna körül lesz, míg korábban 23-23 millió tonnáról szóltak az előrejelzések, miközben a teljes termésmennyiség 42,8 millió tonna lesz.


A malajziai nyers pálmazsír ára egy hetes csúcsre emelkedett hétfőn arra a bejelentésre, hogy a Fed és az Európai Központi Bank (EKB) is olyan intézkedésekete jelent be, amivel a pálmazsír termesztését akarják ösztönözni - írta hétfőn délelőtt a Reuters.


Alberto Weisser,a Bunge Limited - a világ legnagyobb szójabab-exportőrének - elnök-ügyvezetője szerint jövő tavasztól a déli félteke, leginkább Dél-Amerika gabonaültetvényei fogják pótolni az évek óta a rossz időjárás miatt csökkenő gabonaterméseket az északi-féltekén, derül ki a thecropsite.com internetes agrárportál legfrissebb elemzéséből.

A bermudai élelmiszerfeldolgozó vállalat ügyvezetője a negyedéves eredményeik ismertetésekor úgy nyilatkozott a thecropsite.com-nak, hogy az időjárás valóban az egyik legfontosabb tényező az agrárbizniszben és az élelmiszeriparban, de "ebben az évben különösen fontos". "A rekordmagasságú nyersanyagárak aggodalmat keltenek az élelmiszerbiztonsági szempontból legkiszolgáltatottabb országokban. De míg a kukorica és a szójabab készletek valóban alacsonyak, addig az olyan alapvető élelmiszerek globális készletei mint a rizs vagy a búza, sokkal kevésbé adnak okot aggodalomra. És ha a kormányok ésszerű intézkedéseket hoznak ezek felhasználására, illetve a különböző iparágak együttműködnek, akkor gyorsan lehet majd reagálni a globális élelmiszeripari helyzettel kapcsolatos kihívásokra." - mondta az ügyvezető.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02