Sok az agrárhitel, de még több pénzt helyeznének ki

agrarszektor.hu
Tavaly év végén a magyar mezőgazdaság hitelállománya mintegy 560 milliárd forint volt, ideértve az egyéni és társas vállalkozásokat is. Tekintettel az agrárágazat várható finanszírozási igényének növekedésére, az agrárhitelezési üzletágat fejleszteni kell.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A magyar mezőgazdaság hitelállománya 560 milliárd forint volt tavaly év végén, a Földművelésügyi Minisztérium adatgyűjtése alapján. Ebből a hitelállományból az MKB Bank 8-10 százalék közötti piacrésszel bír. Az MKB bankcsoport lízingcége, az MKB Euroleasing a jelenlegi adatok szerint átlagosan a finanszírozás 20 százalékát egészíti ki lízing-konstrukciókkal - közölte az MTI-vel a pénzintézet.

Az MKB együttműködési megállapodást írt alá a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével (Megfosz) a mikro- és kisvállalati szektor finanszírozásának erősítésére. A bank az ügyfelek likviditási helyzetét támogató konstrukciókat szeretné fejleszteni úgy, mint az Agrár Széchenyi Kártya, a faktoring és a támogatás-előfinanszírozás. Emellett foglalkoznak a komplexebb termelési és feldolgozóipari folyamatok finanszírozásával is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02