2021. január 17. vasárnap Antal, Antónia

Hírek - Agrárpénzek

Sok az agrárhitel, de még több pénzt helyeznének ki

Tavaly év végén a magyar mezőgazdaság hitelállománya mintegy 560 milliárd forint volt, ideértve az egyéni és társas vállalkozásokat is. Tekintettel az agrárágazat várható finanszírozási igényének növekedésére, az agrárhitelezési üzletágat fejleszteni kell.
 
 

A magyar mezőgazdaság hitelállománya 560 milliárd forint volt tavaly év végén, a Földművelésügyi Minisztérium adatgyűjtése alapján. Ebből a hitelállományból az MKB Bank 8-10 százalék közötti piacrésszel bír. Az MKB bankcsoport lízingcége, az MKB Euroleasing a jelenlegi adatok szerint átlagosan a finanszírozás 20 százalékát egészíti ki lízing-konstrukciókkal - közölte az MTI-vel a pénzintézet.

Az MKB együttműködési megállapodást írt alá a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével (Megfosz) a mikro- és kisvállalati szektor finanszírozásának erősítésére. A bank az ügyfelek likviditási helyzetét támogató konstrukciókat szeretné fejleszteni úgy, mint az Agrár Széchenyi Kártya, a faktoring és a támogatás-előfinanszírozás. Emellett foglalkoznak a komplexebb termelési és feldolgozóipari folyamatok finanszírozásával is.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu