2019. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Hírek - Agrárpénzek

Szőlő-szerkezetátalakítás és új telepítés: most kell cselekedni!

A régi borszőlőfajta lecserélésére és új terület szőlővel való betelepítésére is lehet támogatást igényelni. A telepítési engedélyek és a kifizetési kérelmek ideje áprilisban jön el, de már készülhetünk további telepítési pályázatok beadására is.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A Magyar Államkincstár 9/2019 (II. 26.) számú közleménye alapján 2018/2019-es borpiaci évben 2019. április 1. és június 17. között nyújtható be kifizetési kérelem a borszőlőültetvények megvalósított szerkezetátalakítási támogatására. Kifizetési kérelmet kizárólag az nyújthat be, aki a Kincstár által jóváhagyott egyéni tervvel rendelkezik. A kifizetési kérelem legkésőbb az egyéni tervben szereplő tevékenység végrehajtását követő borpiaci évben nyújtható be.


A Vidékfejlesztési Program keretén belül támogatható új borszőlőültetvény telepítése is. A legkisebb támogatható táblaméret 0,25 hektár, a támogatás az ültetvény művelésmódjának megfelelő támrendszer kialakítására is vonatkozik. Az igényelhető, vissza nem térítendő támogatás összege egyéni projekt esetén maximum 75 millió Ft, kollektív projekt esetén maximum 150 millió Ft. A támogatás maximális mértéke: 40-70%. A következő bírálati szakaszhatár: 2019. június 14.

A borszőlő telepítésére és kivágására vonatkozó szabályokról szóló 9/2017. (III. 6.) FM rendelet szerint új telepítési engedély iránti kérelmet minden év április 1. és április 30. között lehet benyújtani az illetékes hegybíróhoz. A kérelemhez mellékelni kell a talajvédelmi terv jóváhagyásáról szóló jogerős határozat másolatát, kivéve ha a telepítés ugyanazon a földrészleten, azonos nagyságú borszőlővel valósul meg.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu