2021. március 7. vasárnap Tamás

Hírek - Agrárpénzek

Szőlő-szerkezetátalakítás és új telepítés: most kell cselekedni!

A régi borszőlőfajta lecserélésére és új terület szőlővel való betelepítésére is lehet támogatást igényelni. A telepítési engedélyek és a kifizetési kérelmek ideje áprilisban jön el, de már készülhetünk további telepítési pályázatok beadására is.
 
 

A Magyar Államkincstár 9/2019 (II. 26.) számú közleménye alapján 2018/2019-es borpiaci évben 2019. április 1. és június 17. között nyújtható be kifizetési kérelem a borszőlőültetvények megvalósított szerkezetátalakítási támogatására. Kifizetési kérelmet kizárólag az nyújthat be, aki a Kincstár által jóváhagyott egyéni tervvel rendelkezik. A kifizetési kérelem legkésőbb az egyéni tervben szereplő tevékenység végrehajtását követő borpiaci évben nyújtható be.


A Vidékfejlesztési Program keretén belül támogatható új borszőlőültetvény telepítése is. A legkisebb támogatható táblaméret 0,25 hektár, a támogatás az ültetvény művelésmódjának megfelelő támrendszer kialakítására is vonatkozik. Az igényelhető, vissza nem térítendő támogatás összege egyéni projekt esetén maximum 75 millió Ft, kollektív projekt esetén maximum 150 millió Ft. A támogatás maximális mértéke: 40-70%. A következő bírálati szakaszhatár: 2019. június 14.

A borszőlő telepítésére és kivágására vonatkozó szabályokról szóló 9/2017. (III. 6.) FM rendelet szerint új telepítési engedély iránti kérelmet minden év április 1. és április 30. között lehet benyújtani az illetékes hegybíróhoz. A kérelemhez mellékelni kell a talajvédelmi terv jóváhagyásáról szóló jogerős határozat másolatát, kivéve ha a telepítés ugyanazon a földrészleten, azonos nagyságú borszőlővel valósul meg.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu