2019. november 18. hétfő Jenő

Hírek - Agrárpénzek

Új céget alapított Mészáros Lőrinc egy vadászkastélyban

Az Ökoland Fehérhát Kft. fő tevékenységi köre az Opten szerint gabonafélék, hüvelyes növények, olajos magok termesztése. De talán érdekesebb, hogy a székhelye egy gyönyörű vadászkastély, melynek tulajdonosa a döntően Mészáros-érdekeltségű Hidasháti Mezőgazdasági Zrt.
 
 

A vadászkastély az 1850-es években épült a Békés megyei Bélmegyer külterületén. A szeghalmi Kárász-család romantikus-eklektikus stílusban készíttette el, eredetileg is vadászati céllal. A kastélyhoz tartozó 5 hektáros parkból 1 hektár védett. A park legjelentősebb faegyede egy 500 cm törzskerületű kocsányos tölgy. A kastélyhoz vezető utat 80-100 éves kocsányos tölgyfasor kíséri. Jelenleg a Hidasháti Zrt. tulajdona.

A bélmegyeri Kárász Vadászkastély

A Hidasháti Zrt. viszont már több mint egy éve Mészáros Lőrinc többségi tulajdona. A Békés megyei agrárcég 3000 ezer hektár földterületet művel, amiből az állami bérlemény csak 35 év múlva jár le. Fő profilja a tejtermelés, növénytermesztés és vetőmag-feldolgozás. Az új céget, az Ökoland Fehérhát Kft.-t a vadászkastély címére jegyezték be, noha az Opten szerint gabonafélék, hüvelyes növények, olajos magok termesztése lenne a fő tevékenysége. A székhely azonban más célokra is utalhat. Az Ökolandban Mészáros egyik üzlettársa Kovács János László délmegyeri polgármester, aki maga is földbirtokos. A másik pedig a Hidasháti Zrt.-ben is tulajdonostárs Csák Gyula, aki korábban szeghalmi fideszes önkormányzati képviselő volt.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu