2020. július 6. hétfő Csaba

Hírek - Állat

Iszonyatos kegyetlenkedés a tehetetlen borjakkal - Rejtett kamera buktatta le az alkalmazottakat

Rejtett kamerás felvételt készítettek állatvédők arról, hogy az indianai Fair Oaks Farms-on a tehenekkel milyen kegyetlenül bánnak az ott dolgozók. A gazdaság tejipari termékeket állít elő a Fairlife tejmárkának, amelyet a Coca-Cola árul a boltokban. A gazdaság vezetője szzerint már elindult a vizsgálat az ügyben.
 
 

"A szervezet történetének legnagyobb titkos nyomozásának" nevezte az esetet az Animal Recovery Mission nevű állatvédő szervezet, amelynek tagjai hónapokig dolgoztak a gazdaságban és jegyezték fel, illetve kamerázták az eseteket titokban. A szervezet szerint "rendszeres és jogellenes bántalmazást" szenvedtek el az állatok a gazdaságban, teljesen feleslegesen.

Az állatvédők minden rejtett kamerás felvételt feltöltöttek a Youtube-ra (figyelem, iszonyatos felvételek az állatkínzásról), illetve a bizonyítékokat elküldték a hatóságoknak is. Az eset óriási felháborodást váltott ki az Egyesült Államokban, számos lap foglalkozott vele. Az Animal Recovery Mission egy olyan civil szervezet, amelynek tagjai profi módon, videókamerákkal leplezik le az állatkínzásokat és a felvételeket átadják a hatóságoknak. Illegális kutyaviadaloktól kezdve ketrecben kínzott medvékig mindenféle ügyük volt az utóbbi években. 

Animal Recovery Mission, Facebook

A gazdaság alapítója és vezetője, Mike McCloskey közleményben reagált az esetre. Azt írta: elborzasztotta az állatkínzás és teljes felelősséget vállal érte.

"Mindent ellenzünk, ami a felvételeken látható, különös tekintettel a tehenekkel való törődésre és az állatok egészségére". 

A gazdaság igazgatója elmonda, hogy néhány hónapja jutott a tudomására, hogy az állatvédők titokban felvételeket készítenek a tehenészetben, de akkor még fogalma sem volt, hogy történt-e állatkínzás, ha történt egyáltalán. A felvételek megtekintése után kiderült, hogy öten bántották az állatokat, négyen a gazdaság alkalmazottai voltak, az ötödik pedig az egy másik cég sofőrje, aki a tejterméket szállítja. Három alkalmazottnak azonnal felmondtak, ahogy a felvételeket megnézték. Az igazgató értesítette a szállítmányozó céget is a sofőrjük embertelen viselkedése miatt, és az illetőt nem engedik be többet a gazdaságba.

Mike McCloskey leszögezte, hogy a felvételeket átadáták a hatóságoknak és ők maguk is feljelentést tettek. A gazdaság alapítója azt ígérte, soha többet nem fordul elő ilyen eset náluk.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu