Fel kell készülniük a gazdáknak: enélkül a jövőben nem mehet a termelés
Az éghajlatváltozás hátterében álló üvegházhatású gázok növekvő légköri koncentrációja az agrárgazdaság egyik legösszetettebb kihívásává vált.
Az éghajlatváltozás hátterében álló üvegházhatású gázok növekvő légköri koncentrációja az agrárgazdaság egyik legösszetettebb kihívásává vált.
Az Európai Parlament (EP) támogatja az üvegházhatású gázkibocsátás 90 százalékos csökkentését.
Bill Gates alapítványa a következő négy évben legalább 1,4 milliárd dollárt költ a Szubszaharai-Afrika és Ázsia gazdálkodók segítésére.
A WMO legfrissebb jelentése szerint 2024-ben minden eddiginél magasabbra emelkedett a légköri szén-dioxid koncentrációja.
Országszerte új mintaprogramokkal folytatódik a városok klímavédelmi-biológiai rendszereiként működő erdők fejlesztése.
Az Alkotmánybíróság múlt heti döntésében több szempontból is alaptörvény-ellenesnek minősítette a 2020-as magyar törvényt.
Tavaly a globális éves átlaghőmérséklet mintegy 1,55 Celsius-fokkal volt magasabb az iparosodás előtti szintnél.
Az új-zélandi Fonterra tejszövetkezet új ösztönző rendszert vezet be a környezetbarát gazdálkodás támogatására.
A növényi alapú fehérjeforrások, mint a borsó, hüvelyesek és diófélék, alacsonyabb kibocsátással rendelkeznek.
7 százalékkal csökkent tavalyelőtt az EU-ban az üvegházhatású gázok kibocsátása az Eurostat tájékoztatása szerint.
Az élelmiszer- és italgyártó vállalatok egyre nagyobb nyomás alatt állnak a fenntarthatóság terén, mind a jogalkotás, mind a közvélemény részéről - ebben segíthet az AI.
Az ÜHG kibocsátásának csökkentésének leghatékonyabb eszköze a N-műtrágyák átgondolt alkalmazása.
Európa a leggyorsabban melegedő kontinens, hőmérséklete a globális átlagnál csaknem kétszer gyorsabban emelkedik.
Dánia lehet az első országok egyike a világon, amely bevezeti a CO2-adót a mezőgazdasági kibocsátásokra.
A hatékony nitrogéngazdálkodás egészséges termést és magasabb hozamot eredményez.
Íme, az állattenyésztési agrár-élelmiszeripari rendszerekben rejlő éghajlatváltozás mérséklési lehetőségek.
Az állattenyésztésben keletkező üvegházhatású gázok legnagyobb részét, megközelítőleg a felét a metán teszi ki.
Az éghajlatváltozás a globális átlagnál jóval nagyobb mértékben érzékelhető az Egyesült Államokban.
A rovarfehérjék kiváló táplálkozási értéket képviselnek és előállításuk alig terheli a környezetet.
Napjaink élelmezési rendszerei hatalmas rejtett költségekkel terhelik az egészségünket, a környezetet és a teljes társadalmat.

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Megalapozatlannak tartják az állattartók a felmerülő állatjóléti javaslatokat és még az sem biztos, hogy a fogyasztót érdekli a kérdés.
Eljuttottunk oda, hogy Magyarországon a kukorica termesztése csupán a szántóföldek egyötödén lehet jövedelmező.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.
Az afrikai sertéspestis (ASP) napjaink egyik legnagyobb állategészségügyi kihívása.
A modern mezőgazdaságban egyre nagyobb szerep jut a digitális adatgyűjtésnek, a precíziós gazdálkodásnak és az okoseszközökre épülő információáramlásnak.
Miért jelent valós előnyt a KWS hibridek alacsony betakarításkori szemnedvessége? Profit és kiszámíthatóság!
A KUHN újdonságai a szántóföldeken: modern technológiák a hatékonyabb, fenntarthatóbb mezőgazdaságért.