Ez nem semmi: különleges titkot árult el a magyar pincészet az idei szüretről
Lassan már látszik az idei szüret vége: a legtöbb fehérszőlőt már leszedték a Bujdosó borászatban is.
Lassan már látszik az idei szüret vége: a legtöbb fehérszőlőt már leszedték a Bujdosó borászatban is.
A munkaerőhiány és a klímaváltozás hatásai egyre sürgetőbbé teszik a magyar szőlőtermesztésben az önjáró szőlőkombájnok terjedését.
A szőlő szüret előtti növényvédelme során az egyik legfontosabb feladat a megelőzés.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) idén ismét kiemelt ellenőrzés-sorozatot végez a szüreti időszakban.
Az idei körülmények az illatosabb fajtáknak kedveztek, tiszta ízű, jó zamatú borok születhetnek idén.
A mustgázmérgezés veszélyére figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Korán kezdődött a szüret a szekszárdi borvidéken, ahol a klímaváltozás miatt már augusztus közepén megkezdték a korai szőlőfajták betakarítását.
Teljesen megváltoztak a fogyasztási szokások, egyre népszerűbbek a friss, gyümölcsös reduktív borok.
Az enyhébb napok alkalmasak a kerti munkálatokra, főleg az elmúlt hetek kánikulája után.
Bár az idei tavaszi időjárás nem volt kegyes a gyümölcstermesztéshez, a fogyasztók így is megtalálhatják a „szedd magad” akciókat.
A legjellemzőbb betegségeknek ellenálló szőlőültetvényt hoztak létre a Balaton-felvidéken.
Az időjárás mellett a megfelelő fajtaválasztás is döntő befolyással van a csemegeszőlő globális piacára.
Egy 2023-as piackutatása alapján az elmúlt hat évben egymillióval csökkent a borfogyasztók száma.
Jelentősen visszasett a pezsgő kereslete Franciaországban, a tavalyi évben a forgalom 10 százalékkal csökkent.
A magasabb minőségi kategóriákba tartozó borok előállítására kell összpontosítania a jövőben a Grand Tokaj Zrt.-nek.
Örülhetnek a szamócatermesztők Hollandiában, a nyári és őszi magas árak kárpótolták őket.
A közösségi oldalakon még ládaszámra kínálják a datolyaszilvát és kivit, sokszor a bolti ár töredékéért.
A szélsőséges időjárás jelentős mértékben befolyásolta az idei bortermést a Tokaji borvidéken.
Egyre nehezebb helyzetben vannak a magyar szőlőtermesztők, sokan már a tevékenység felhagyását fontolgatják.
Kevesebb mennyiséggel, de jó minőséggel kalkulálhatnak idén a bortermelők hazánkban.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
Ha néhány dologra odafigyelünk, sok hibát elkerülhetünk, amiért hálásak lesznek a növények is.
2025 augusztusában a magyar gazdák 22,7 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
2025-ben lesz tizenegyedik éve, hogy a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat.
Egy veteményeskerttől sokkal többet kaphatunk, mint a szendvicsekre kerülő friss uborka, paprika vagy paradicsom.