Lehullt a lepel a tokaji borokról: erről mindenkinek tudnia kell
A gasztronómia világában már régóta ismert tény, hogy a tokaji borok kiválóan harmonizálnak az ázsiai ízekkel.
A gasztronómia világában már régóta ismert tény, hogy a tokaji borok kiválóan harmonizálnak az ázsiai ízekkel.
Megnyugtató eredményt hozott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kiemelt borászati ellenőrzése Tokajban.
A szélsőséges időjárás jelentős mértékben befolyásolta az idei bortermést a Tokaji borvidéken.
A világ egyik legismertebb borszakírója és csapata a maximális 100 pontra értékelt egy tokaji bort.
A 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelű és a 2018-as Royal Tokaji 6 puttonyos Tokaji Aszú egyaránt 96 ponttal nyerték el a Trófea-díjat.
Az idei Borászok Borásza díjazottja szerint Tokajban kötelesség jó bort készíteni.
Decemberben megalakult a BDPST Agráripari Zrt., Orbán Viktor miniszterelnök vejének legújabb cége.
A világon először készült kifejezetten a tokaji aszúhoz pohár, melyet 26 ezer forint/2 darab áron lehet megvásárolni.
Majdnem elpusztult a szőlészet a tavalyi aszályban: idén is izgulnak a termésért a tokaji borászatnál
Fontos pillanathoz érkezett Közép-Európa borpiaca, eljött a különleges szőlőfajták ideje.
Hogyan hat a klímaváltozás a Tokaji borvidékre, és annak leghíresebb borára, az aszúra?
Csaknem másfél milliárd forintból épült turisztikai és kulturális látogatóközpont Mádon.
Mád nem hagyja magát, és a hegyközségektől függetlenül szervezi önmagát tovább, nem várva a "borvidéki csodát" tétlenül.
Botritisz nélkül nincs aszú, de a klímaváltozás komoly átalakulásokat hozhat a világörökségi borvidéken.
Nemzetközi szinten is csúcsminőség készül Tokajban.
Alapítványi tulajdonban folytatja munkáját a Grand Tokaj Zrt.
Két aranyat is kapott egy magyar bor a világ legrangosabb borversenyén.
1889-ben palackozták a két tokaji esszenciát, melyek kalapács alá kerülnek.
Megdöbbentőek a számok.
Megjelent a TokajKalauz negyedik kiadása.
A szakember szerint a szója a szemünk láttára írja át a hazai növénytermesztési szokásokat.
A mesterséges hús egy olyan élelmiszeripari termék, amelyet állati sejtekből állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
Ha néhány dologra odafigyelünk, sok hibát elkerülhetünk, amiért hálásak lesznek a növények is.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
Kukorica vagy kalászos után vetett kalászosokban a Fuzárium fajok szaporító képletei a talajban felszaporodhatnak, elsősorban a talajban található növényi maradványokon telelnek át.
A KUHN Optimer rövidtárcsa nagy munkaszélességgel, stabil mélységtartással és alacsony vonóerőigénnyel kínál hatékony, gazdaságos tarlóhántást.