Közel a ketreces tyúktartás vége? Ezt gondolja a tilalomról a hevesi gazdaság

Közel a ketreces tyúktartás vége? Ezt gondolja a tilalomról a hevesi gazdaság

agrarszektor.hu
A Heves megyei, gyöngyöshalászi székhelyű Gyöngytojás Kft. 2015-ben jött létre azzal a céllal, hogy továbbvigyék a korábban szülői tulajdonban lévő baromfitelep üzemeltetését. Papp Veronika, a vállalat ügyvezető-tulajdonosa és közvetlen családtagjai közel 30 éve foglalkoznak mezőgazdasági tevékenységgel. A cég 2016-ban vidékfejlesztési pályázatot nyújtott be a Vidékfejlesztési Program felhívása keretében, melynek köszönhetően a csaknem 1, 2 milliárd forintos beruházással Gyöngyöshalászon létrejött egy korszerű baromfitelep, mely energiahatékonyságában, kapacitásában és az alkalmazott technológiában is egyedülálló a térségben.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A termelőüzembe beépítésre kerülő technológia kiválasztásánál fő szempont volt az alacsony energiafelhasználás, a költséghatákonyságot pedig a saját takarmánykeverő üzem is segíti, mely alkalmas a korcsoportos takarmányadagok és tápok összeállítására, ami a jércenevelés, valamint a tojóállomány takarmányhasznosításában meghatározó tényezővé vált - árulta el a vállalat ügyvezetője, Papp Veronika, aki 2021-ben a Portfolio Agrárdíjak "Az év női agrárvállalkozója" kategória egyik jelöltje volt. 

EZ IS ÉRDEKELHET

A saját takarmánykeverő üzemrész lehetővé tette a takarmányozási alapanyagok (tömegtakarmányok) előzetes felvásárlását, a saját keverésű tápok kialakítását, amely az önköltség egyik meghatározó eleme. Papp Veronika komoly sikereket ért el szakértelmével, technológiában való jártasságával, részletes tojáspiaci ismereteivel, tervezési, illetve projektmanagement képességeivel a tanúsított pályázatok, közbeszerzések és elszámolások projektmanagementje során. A cégnél egyébként nagyon fontos a generációváltás kérdése, hiszen ők is észrevették, hogy a mezőgazdasági családi vállalkozásoknál az egyik legégetőbb probléma az, hogy egyszerűen nincs, aki átvegye a gazdaságot. 

Próbálunk készülni a jövőbeni igényekre. Reméljük, hogy a ketreces technológiával is fogunk tudni még sokáig értékesíteni. Ez egy nagyon jó és nagyon tiszta technológia, igyekszünk minden állatjóléti szempontnak megfelelni. Odafigyelünk az állatok kondíciójára, képezzük magunkat és keressük azokat a megoldásokat, melyek a vevők igényeit is kielégítik és összhangban vannak a mai állatjóléti és élelmiszerminőségi elvárásoknak.  

A Portfolio Csoport 2021-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2021 Konferencián kiosztották a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött az év női agrárvállalkozójáról, az év fiatal agrárszakemberéről, az év kertészetéről, az év állattenyésztőjéről, az év növénytermelőjéről, az év agrárinnovációjáról, az év agrárberuházásáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről. A 2021-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?