Közel a ketreces tyúktartás vége? Ezt gondolja a tilalomról a hevesi gazdaság

agrarszektor.hu
A Heves megyei, gyöngyöshalászi székhelyű Gyöngytojás Kft. 2015-ben jött létre azzal a céllal, hogy továbbvigyék a korábban szülői tulajdonban lévő baromfitelep üzemeltetését. Papp Veronika, a vállalat ügyvezető-tulajdonosa és közvetlen családtagjai közel 30 éve foglalkoznak mezőgazdasági tevékenységgel. A cég 2016-ban vidékfejlesztési pályázatot nyújtott be a Vidékfejlesztési Program felhívása keretében, melynek köszönhetően a csaknem 1, 2 milliárd forintos beruházással Gyöngyöshalászon létrejött egy korszerű baromfitelep, mely energiahatékonyságában, kapacitásában és az alkalmazott technológiában is egyedülálló a térségben.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A termelőüzembe beépítésre kerülő technológia kiválasztásánál fő szempont volt az alacsony energiafelhasználás, a költséghatákonyságot pedig a saját takarmánykeverő üzem is segíti, mely alkalmas a korcsoportos takarmányadagok és tápok összeállítására, ami a jércenevelés, valamint a tojóállomány takarmányhasznosításában meghatározó tényezővé vált - árulta el a vállalat ügyvezetője, Papp Veronika, aki 2021-ben a Portfolio Agrárdíjak "Az év női agrárvállalkozója" kategória egyik jelöltje volt. 

EZ IS ÉRDEKELHET

A saját takarmánykeverő üzemrész lehetővé tette a takarmányozási alapanyagok (tömegtakarmányok) előzetes felvásárlását, a saját keverésű tápok kialakítását, amely az önköltség egyik meghatározó eleme. Papp Veronika komoly sikereket ért el szakértelmével, technológiában való jártasságával, részletes tojáspiaci ismereteivel, tervezési, illetve projektmanagement képességeivel a tanúsított pályázatok, közbeszerzések és elszámolások projektmanagementje során. A cégnél egyébként nagyon fontos a generációváltás kérdése, hiszen ők is észrevették, hogy a mezőgazdasági családi vállalkozásoknál az egyik legégetőbb probléma az, hogy egyszerűen nincs, aki átvegye a gazdaságot. 

Próbálunk készülni a jövőbeni igényekre. Reméljük, hogy a ketreces technológiával is fogunk tudni még sokáig értékesíteni. Ez egy nagyon jó és nagyon tiszta technológia, igyekszünk minden állatjóléti szempontnak megfelelni. Odafigyelünk az állatok kondíciójára, képezzük magunkat és keressük azokat a megoldásokat, melyek a vevők igényeit is kielégítik és összhangban vannak a mai állatjóléti és élelmiszerminőségi elvárásoknak.  

A Portfolio Csoport 2021-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2021 Konferencián kiosztották a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött az év női agrárvállalkozójáról, az év fiatal agrárszakemberéről, az év kertészetéről, az év állattenyésztőjéről, az év növénytermelőjéről, az év agrárinnovációjáról, az év agrárberuházásáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről. A 2021-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?