Meglepő kijelentést tett Nagy István az újabb árstopról: ezt jobb, ha mindenki tudja

Meglepő kijelentést tett Nagy István az újabb árstopról: ezt jobb, ha mindenki tudja

agrarszektor.hu
Nagy István agrárminiszter szerint azért indult meg a felvásárlási roham az árstopos élelmiszerekért, mert az emberek be akarnak spájzolni, és félnek, hogy hamar véget fog érni ez az "akció". Az agrártárca vezetője nem tart áruhiánytól az üzletekben, és úgy látja, attól sem kell félni, hogy a termelők az áruházláncok helyett majd a piacra viszik a termékeiket. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Nem tart áruhiánytól az üzletekben Nagy István agrárminiszter, szerint a mostani felvásárlási láz csak az emberek lelkesedésének tudható be - monta az RTL Híradóban. Úgy látja, az emberek csak be akarnak spájzolni, mert azt gondolják, hogy „hamar véget fog érni ez az akció”, és elfogy a boltokból az adott termék.

Nagy István nem tart attól, hogy eltűnne a burgonya az üzletek polcairól, elmondta, a krumpli és a tojás esetében is olyan árat határoztak meg, ami senkinek sem fáj. A miniszter szerint az sem fog bekövetkezni, hogy a termelők az áruházláncok helyett majd a piacra viszik a termékeiket, ezeken a helyeken ugyanis nincsen érvényben a tojásra és krumplira kivetett árstop. 

Mindenkinek megvan a maga standja, és a vásárlók is azoktól veszik a terméket, akiket ismernek.

A GKI szerint azonban minden eddiginél drágábban árulhatják madj a tojást és akár a krumplit a magyarországi piacokon, a boltokban ugyanis hiány alakulhat ki ebből a két termékből az árstop miatt. Ráadásul úgy számoltak, hogy mindössze egy-két rántotta árát, legfeljebb havi 500 forintot spórolhat egy átlagos család a tojás és a krumpli árának befagyasztásával.

Címlapkép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?