2025. szeptember 14. vasárnap Szeréna, Roxána
Nagy ötlet: változás jöhet a fagyasztott élelmiszereknél

Nagy ötlet: változás jöhet a fagyasztott élelmiszereknél

agrarszektor.hu
A főként kényelmi és fagyasztott élelmiszereket gyártó Nomad Foods az első élelmiszergyártóként csatlakozik a COP28 "Move to -15°C" koalícióhoz, hogy csökkentsék a szén-dioxid-kibocsátást a teljes hűtési láncban – írja a Food Digital. A Nomad Foods olyan márkákkal van jelen a piacon, mint a Birds Eye, a Findus, az iglo, a Ledo és a Frikom.

Extra Early Bird jegyek az Agrárszektor 2025 konferenciára!

Szerezze meg jegyét most még Extra Early Bird áron a december 3-4. között megrendezésre kerülő siófoki Agrárszektor 2025 konferenciára, ahol kistermelők és fiatal gazdák most 64.900 Ft + áfa összegért vehetnek részt az év egyik legnagyobb és legrangosabb agráreseményén! A konferencia értékelést ad az agrárium helyzetéről, egyúttal pedig felvázolja az ágazat előtt álló rövid- és hosszú távú fejlesztési és kitörési lehetőségeket, illetve bemutatja a vállalkozások üzleti döntéseihez szükséges mértékadó prognózisokat.

A Nomad Foods, Európa legnagyobb fagyasztott élelmiszereket gyártó vállalata a Camden BRI neves élelmiszer-tudományi szakértőivel közösen végzett 18 hónapos kísérleti tanulmányt követően olyan eredményeket mutat be, amelyek a fagyasztási energia csökkentését eredményezik, anélkül, hogy a termékek tápértékére, biztonságára, állagára és ízére észrevehető hatást gyakorolnának.

A fagyasztott élelmiszerek ágazata az elmúlt években számtalan kihívással nézett szembe, a hűtőtárolás és szállítás energiaárainak emelkedésétől kezdve a növekvő fenntarthatósági követelményeken át a fogyasztóknak a fagyasztatlan friss és "természetes" élelmiszerek felé történő elmozdulásáig, ami termékinnovációs megoldásokat igényel.

Semmi bajuk nem lesz mínusz 15 fokon

A tanulmány célja annak megállapítása volt, hogy a tárolási hőmérsékletnek az iparági szabványos -18°C-ról -15°C-ra történő emelése jelentősen csökkentheti-e a szén-dioxid-kibocsátást és a költségeket a termékminőség romlása nélkül, és ez lehetséges.

A tanulmány kilenc sós termékre terjedt ki, köztük: baromfi, bevont hal, natúr hal, zöldségek, növényi alapú élelmiszerek és pizza.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
EZT OLVASTAD MÁR?