2020. június 1. hétfő Tünde

Hírek - Élelmiszer

A fogyasztók méltó tájékoztatása: íme a minőséget előállító pincészetek

Lezajlott a XIV. Veszprém Megyei Palackos Borok versenye Badacsonyban. A Veszprém Megyei Agrárkamara által szervezett borverseny széles szakmai és társadalmi érdeklődésre tartott számot az idei évben is - tájékoztat a Magyar Agrárkamara.
 
 

A Veszprém Megyei Palackos Borok versenye mára tradícióvá vált - emelte ki Dr. Kállay Miklós a Borverseny elnöke megnyitójában.

Az idei évben is több mint 200 mintával neveztek Veszprém megye bortermelői a megmérettetésre. A Borverseny méltó tájékoztatása a fogyasztóknak a borok minőségéről és a minőséget előállító pincészetekről. A 6 bíráló bizottság munkájában részt vett Ferenc Vilmos a Magyar Agrárkamara Kertészeti Osztályának alelnöke is. A bíráló bizottságba folyamatosan kerültek bevonásra a megye fiatal borászai. Az elmúlt időszakban történt kezdeményezés mára elérte célját és a bírálok között a fiatalok részvételére is bizton számíthattak a szervezők.

A borversenyen 2 nevezett bort nagyarany érem, és 28 palackos bort arany érem szintűnek minősített a bíráló bizottság.

A fenti borok az alábbi pincészetekből, termelőktől kerületek az asztalra:

A versenyre a Veszprém megyében termett szőlőből készült palackozott, illetve palackozásra szánt, címkével ellátott borok, illetve a Veszprém megyében lévő borászati üzemekben készült pezsgők voltak nevezhetők.

További nevezési feltétel volt:

 • A tulajdonos a nevezett borból legalább 300 liter készlettel rendelkezzen.
 • Egy termelő legfeljebb hét fajta bort nevezhet.


A borverseny minden évben széleskörű, a megye borász társadalmát összefogó együttműködés keretében szerveződik - emlékeztet a Veszprém Megyei Agrárkamara.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu