2019. szeptember 18. szerda Diána

Hírek - Élelmiszer

Akciótervet készít Brüsszel az egészségesebb élelmiszerekért

Akciótervet dolgoz ki a helyes antibiotikum-használatra, az élelmiszerek transzzsírtartalmára, az egészségre ártalmas kemikáliák ellenőrzésére, illetve az ételek só- és cukortartalmának csökkentésére az Európai Unió. Az uniós biztos szerint az egészség megtartása egyéni felelősség kérdése.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Tavaly 25 ezer ember halt meg egyes becslések szerint antibiotikum-rezisztencia miatt – indokolta az akciótervet Vytenis Andriukaitis, az unió egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős biztosa, aki a Budapesti Gazdasági Egyetemen tartott előadást. Véglegesíteni szeretnék azt a hatástanulmányt is, amely az élelmiszerek transzzsírtartalmára vonatkozik, valamint e káros anyagokat szeretnék jelentősen csökkenteni az élelmiszerekben.

A biztos ezerint az egészség megtartása, a betegségek megelőzése elsősorban nem az egészségügyi ágazat feladata, hanem egyéni felelősség kérdése. Az EU egyetlen országában sem gondolják azt az emberek, hogy az egészségügyre fordított források elegendők, de a megelőzéssel, az odafigyeléssel, a helyes életmóddal nagyban csökkenthető a különböző betegségek kialakulása. Ez pedig pozitívan hat a gazdaságra, és nagyban csökkenti az ellátórendszerre nehezedő nyomást – mondta az uniós biztos.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

    Agrometeorológia

    IDŐJÁRÁSA

    A szakértő szemével

    Támogató:

    Agrárszektor Konferencia 2019

    Most még kedvezményes áron >>

    Itt keressen minket
    © 2017. Agrárszektor.hu