2020. április 3. péntek Buda, Richárd

Hírek - Élelmiszer

Akciótervet készít Brüsszel az egészségesebb élelmiszerekért

Akciótervet dolgoz ki a helyes antibiotikum-használatra, az élelmiszerek transzzsírtartalmára, az egészségre ártalmas kemikáliák ellenőrzésére, illetve az ételek só- és cukortartalmának csökkentésére az Európai Unió. Az uniós biztos szerint az egészség megtartása egyéni felelősség kérdése.
 
 

Tavaly 25 ezer ember halt meg egyes becslések szerint antibiotikum-rezisztencia miatt – indokolta az akciótervet Vytenis Andriukaitis, az unió egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős biztosa, aki a Budapesti Gazdasági Egyetemen tartott előadást. Véglegesíteni szeretnék azt a hatástanulmányt is, amely az élelmiszerek transzzsírtartalmára vonatkozik, valamint e káros anyagokat szeretnék jelentősen csökkenteni az élelmiszerekben.

A biztos ezerint az egészség megtartása, a betegségek megelőzése elsősorban nem az egészségügyi ágazat feladata, hanem egyéni felelősség kérdése. Az EU egyetlen országában sem gondolják azt az emberek, hogy az egészségügyre fordított források elegendők, de a megelőzéssel, az odafigyeléssel, a helyes életmóddal nagyban csökkenthető a különböző betegségek kialakulása. Ez pedig pozitívan hat a gazdaságra, és nagyban csökkenti az ellátórendszerre nehezedő nyomást – mondta az uniós biztos.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu