2019. augusztus 25. vasárnap Lajos, Patrícia

Hírek - Élelmiszer

Ezt ki bírja el? - Két éve tart a zuhanás

A mezőgazdasági termelői árak 3,8 százalékkal csökkentek augusztusban az előző év azonos időszakához képest. Bár a növényi termékek ára 0,9 százalékkal emelkedett, az élő állatok és állati termékeké 11,1 százalékkal mérséklődött. A mezőgazdasági termelői árak éves összevetésű csökkenése 2013 júliusa óta tart.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Az idén augusztusban a gabonafélék ára 7,4%-kal csökkent az egy évvel korábbihoz képest – tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A zöldségfélék ára 7,8, a burgonyáé 3,9, a gyümölcsféléké 17%-kal nőtt. Az élő állatok termelőiár-szintje 8,6, az állati termékeké 17%-kal alacsonyabb lett.

Január–augusztusban az előző év azonos időszakához viszonyítva a mezőgazdasági termelői árak 5,6%-kal mérséklődtek, ezen belül a növényi termékek ára 3,3, az élő állatok és állati termékeké 9,2%-kal. A búza felvásárlási ára 0,5%-kal emelkedett, a kukoricáé továbbra is csökkent (17%-kal). A vágósertés ára 12%-kal mérséklődött, míg a tej termelői ára 21%-kal visszaesett. A felvásárlási ár januárban literenként 91 forint volt, augusztusban – júliushoz hasonlóan – 76 forint.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu