2021. április 11. vasárnap Leó, Szaniszló

Hírek - Élelmiszer

Hatalmas siker: francia világversenyen került a legjobbak közé egy magyar pezsgő

19 ország 479 tétele közül lett aranyérmes a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő a Burgundia borvidékén megrendezett Effervescents du Monde világversenyen. Óriási siker ez, hiszen az aranyérmen túl a Top 10-es listára is felkerült ez az üde magyar tétel – amely ez alkalommal a szoros verseny és döntetlen helyezés miatt valójában tizenkettő tételt sorol: csupa neves francia és egyetlenegy olasz pezsgő szerepel rajta, nem utolsósorban pedig a Hungaria.
 
 

A 18. alkalommal megtartott nívós, színtiszta pezsgő-versenyen (sparkling wines) 80 fős zsűri vette górcső alá a nedűket a franciaországi Château des Ravatys-ban december második felében. A világ minden tájáról érkezett nemzetközi szakértők 4 napon át szigorú minőségi elvárások mentén, tökéletes kóstolási körülmények között vizsgálták a buborékos tételeket. Összesen 35 arany- és 115 ezüstérmet nyertek a benevezett pezsgők – s ezek legjobbjai a Top 10.

Csomay András, a Hungaria márkamenedzsere elmonda, hogy ez egy igazán rangos pezsgőverseny volt, amit ráadásul a pezsgő hazájában, Franciaországban  rendeztek. Hol is lehetne nagyobb dicsőség előkelő helyen végezni, tette fel a költői kérdést a szakember. 2019 után pedig 2020 legvégén is sikerült ezt az eredményt elérniük a roséjukkal – így dupláztak –, és nagyon örülnek ennek az elismerésnek.

Ráadásul ez nem csak a Hungaria sikere, hanem folytatódik a magyar pezsgők és borok ismertségének és elismertségének útja. Emeljük poharunkat együtt erre a magyar sikerre!

– mondta el Csomay András.

És hogy mi jellemzi a díjnyertes, üde, halvány rózsaszín Hungaria Rosé Extra Dry pezsgőt? A játékos gyümölcsösség. Tisztaságában egymásra találnak a könnyed üdeség jegyei és a dögös buborékok. Friss savai, átható ribizlis málna íze, mélyrózsaszín színe és krémes utóíze tökéletes kombinációt alkotnak. Farsangi időszakban is remekül párosítható a szezon finomságaival, így kitűnő választás az olyan édességek mellé is, mint például a farsangi fánk.

Ez a kitüntetés most dupla aranyérmessé és dupla Top 10-essé tette a Hungaria rosé pezsgőjét, hiszen két egymás utáni évben (2019 és 2020) kapta meg ezeket az elismeréseket az Effervescents du Monde-tól. A dupla aranyérmes és Top 10-es Hungaria Rosé Extra Dry top pezsgő Magyarországon jelenleg a nagyobb élelmiszerláncok üzleteiben és online is könnyen elérhető.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu