Hatalmas siker: francia világversenyen került a legjobbak közé egy magyar pezsgő

Hatalmas siker: francia világversenyen került a legjobbak közé egy magyar pezsgő

agrarszektor.hu
19 ország 479 tétele közül lett aranyérmes a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő a Burgundia borvidékén megrendezett Effervescents du Monde világversenyen. Óriási siker ez, hiszen az aranyérmen túl a Top 10-es listára is felkerült ez az üde magyar tétel - amely ez alkalommal a szoros verseny és döntetlen helyezés miatt valójában tizenkettő tételt sorol: csupa neves francia és egyetlenegy olasz pezsgő szerepel rajta, nem utolsósorban pedig a Hungaria.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A 18. alkalommal megtartott nívós, színtiszta pezsgő-versenyen (sparkling wines) 80 fős zsűri vette górcső alá a nedűket a franciaországi Château des Ravatys-ban december második felében. A világ minden tájáról érkezett nemzetközi szakértők 4 napon át szigorú minőségi elvárások mentén, tökéletes kóstolási körülmények között vizsgálták a buborékos tételeket. Összesen 35 arany- és 115 ezüstérmet nyertek a benevezett pezsgők - s ezek legjobbjai a Top 10.

Csomay András, a Hungaria márkamenedzsere elmonda, hogy ez egy igazán rangos pezsgőverseny volt, amit ráadásul a pezsgő hazájában, Franciaországban  rendeztek. Hol is lehetne nagyobb dicsőség előkelő helyen végezni, tette fel a költői kérdést a szakember. 2019 után pedig 2020 legvégén is sikerült ezt az eredményt elérniük a roséjukkal - így dupláztak -, és nagyon örülnek ennek az elismerésnek.

Ráadásul ez nem csak a Hungaria sikere, hanem folytatódik a magyar pezsgők és borok ismertségének és elismertségének útja. Emeljük poharunkat együtt erre a magyar sikerre!

- mondta el Csomay András.

És hogy mi jellemzi a díjnyertes, üde, halvány rózsaszín Hungaria Rosé Extra Dry pezsgőt? A játékos gyümölcsösség. Tisztaságában egymásra találnak a könnyed üdeség jegyei és a dögös buborékok. Friss savai, átható ribizlis málna íze, mélyrózsaszín színe és krémes utóíze tökéletes kombinációt alkotnak. Farsangi időszakban is remekül párosítható a szezon finomságaival, így kitűnő választás az olyan édességek mellé is, mint például a farsangi fánk.

Ez a kitüntetés most dupla aranyérmessé és dupla Top 10-essé tette a Hungaria rosé pezsgőjét, hiszen két egymás utáni évben (2019 és 2020) kapta meg ezeket az elismeréseket az Effervescents du Monde-tól. A dupla aranyérmes és Top 10-es Hungaria Rosé Extra Dry top pezsgő Magyarországon jelenleg a nagyobb élelmiszerláncok üzleteiben és online is könnyen elérhető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?