Ismét bevásárolt a Tranzit: a gyorsfagyasztott húskészítmények piacán lép előre

agrarszektor.hu
Folyamatosan terjeszkedik a Tranzit-csoport, és eközben még a fejlesztésekre, felújításokra is vannak tartalékai. Úgy tűnik, jó döntésnek bizonyult összeállni a francia LDC-vel. Hamarosan Európa piacán is jól látható üzemméret jön létre.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Bevásárolt a francia-magyar baromfiipari óriás, az LDC-Tranzit, egy debreceni gyorsfagyasztott hústermékeket gyártó céget vett meg - adta hírül a forbes.hu. "A magyar baromfiipar kicsi: körülbelül 60 ezer ember dolgozik a szektorban, de ez a világpiacon és Európában nem számít. Ha holnaptól kezdve Magyarországon egy darab csirkét nem vágnának le, nem tűnne fel senkinek, ugyanúgy lenne csirkehús a boltokban.

Ha nem lépünk előre, ha nem vesszük fel a versenyt a nagy világpiaci szereplőkkel, lemaradunk."

- mondta Szabó Miklós, a Tranzit csoport alapítója fél évvel ezelőtt a lapnak. Ezért a cégcsoport három éve folytat akvizíciókat mind Magyarországon, mind Európában. Ennek részeként 2018-ban közös vállalati szerződést kötött Európa legnagyobb baromfi-előállítójával, a francia LDC-csoporttal. Most újabb céggel bővült az LDC-Tranzit.  A hír múlt héten a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) oldalán is megjelent, de a hivatal jóváhagyására mindez idáig várnia kellett a feleknek.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az LDC-Tranzit a Marnevall Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. részvényeinek 100 százalékát vásárolta meg. A szintén debreceni székhelyű Marneváll a "kényelmi élelmiszerekre", azaz gyorsfagyasztott húskészítményekre fókuszál. A cég két korszerű üzemmel rendelkezik (Debrecenben és Törökszentmiklóson), közel 200 főt foglalkoztat, és több mint 30 éves hagyománnyal rendelkezik a baromfi-továbbfeldolgozás területén. 2018-ben Superbrands díjat kapott, termékeik megtalálhatóak többek között az Auchanban, a Sparban, a Tescóban és a Family Frostnál is.

Nagy terjeszkedési boom
A Szabó család érdekeltségébe tartozó debreceni Tranzit Csoport vezető szerepet tölt be a hazai víziszárnyas-piacon. A cég 2017-ben megvásárolta a szintén baromfiágazatban érdekelt nyírbátori Bátortrade Kft.-t, illetve több más, vele szorosan együttműködő baromfiágazati vállalkozás baromfitelepeit, vágóhídját és egyéb eszközeit. E tranzakcióval a csoport tevékenységi köre - a pecsenyekacsa- és húsliba-termelés mellé - csirkeneveléssel és -feldolgozással egészült ki, miközben Európa legnagyobb, egy kézben lévő víziszárnyasférőhely-kapacitása jött létre. 2018-ban pedig az 50 éves szakmai tapasztalattal rendelkező francia LDC-vel alkottak közös vállalatot, amelynek célja az volt, hogy a szakmai partner segítse a Tranzitot a nemzetközi terjeszkedésben és a befektetésben, valamint növeljék a cégméretet a nagyobb kockázatú külföldi befektetésekhez. 2019-ben összesen 20 milliárd forintra tehető beruházást indított a Tranzit-csoport, amelyből vágóhíd-rekonstrukciót és telephelybővítést hajt végre, valamint takarmánykeverő- és továbbfeldolgozó üzemet létesít, elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében. Ezen felül a termékpaletta és az exportpiacok bővítésére fókuszálnak, jelenleg ugyanis csak néhány saját termékkel vannak jelen a magyar piacon. A cégcsoportot évek óta Szabó Miklós fia, Szabó Ákos irányítja.

Címlapfotó: marnevall.com

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31