2020. július 10. péntek Amália

Hírek - Élelmiszer

Lázár: az éttermi üditők kisebb áfájáért is lobbiznak

Felvetődik, hogy január elsejétől miért nem csökkent az üdítőitalok áfája is az éttermekben? – mondta kormányinfós tájékoztatóján Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A kormány várhatóan márciusban elemzi az év eleji áfacsökkentések utáni helyzetet.
 
 

Az üdítőitalgyártók érdekképviselete máris felvette, hogy – az éttermi szolgáltatásokhoz hasonlóan - miért nem csökkent január elsejétől az üdítőitalok áfája is a vendéglátóhelyeken – közölte Lázár János. Mint ismert, januártól az éttermi szolgáltatások áfája 27 százalékról 18 százalékra mérséklődött.

Máris több további, éttermeket érintő áfacsökkentési kezdeményezés van a kormány előtt – tette hozzá Lázár János. A Nemzetgazdasági Minisztérium egyelőre összegyűjti a felmerülő információkat, a kormány pedig várhatóan márciusban hallgat meg jelentést a januári áfamérséklések utáni helyzetről.

Mint ismert, az élelmiszergazdaságban több terméknél is csökkent az áfa januártól. A friss tejeknél 18 százalékról, a tojásnál és a baromfitermékeknél 27 százalékról 5 százalékra mérséklődött a kulcs.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu