2022. június 27. hétfő László

Hírek - Élelmiszer

Milyen lesz a horgászszezon? - Telepítik a pontyokat a Balatonba

Megkezdte a tavaszi pontytelepítést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHN). Most 25-30 tonnányi 2-3 nyaras ponty kerül a Balatonba. A cég éves telepítési kötelezettsége 300 tonna.
 
 

A pontyok a társaság buzsáki tógazdaságából kerülnek a Balatonba, elsőként Balatonföldváron és Balatonfűzfőn – mondta az MTI-nek Nagy Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatvezetője. A legnépszerűbb horgászhalból idén is 300 tonnányi a BHN telepítési kötelezettsége, amelyet az idén is túl akarnak teljesíteni.

A telepítési helyszínek kiválasztásakor több szempontot is figyelembe kell venni, például azt, hogy a Balaton mindhárom medencéjébe közel azonos halmennyiségű hal kerüljön. A telepítések időpontját a halgazdálkodási társaság minden alkalommal meghirdeti a honlapján, valamint értesíti a helyi horgászegyesületek képviselőit is. Az elmúlt években egyetlen alkalommal sem került szállítmány a Balatonba úgy, hogy a telepítést ne kísérték volna figyelemmel helyi horgászok - mondta a horgászati ágazatvezető.

Az országos szabályozásnál némileg szigorúbb balatoni horgászrend szerint március 1. és március 31. között tilos csalihalat, halszeletet, műcsalit a horgászhelyen és a horgászcsónakban tartani, azzal horgászni, továbbá a süllő, a balin, a kősüllő és a sügér mellett a csukát és a harcsát megtartani. Amennyiben a tilalmi időszakban ragadozó hal akadna horogra, a horgász köteles azt kíméletesen visszaengedni a vízbe. A BHN halőrei ebben a hónapban kiemelten ellenőrzik a horgászrend betartását.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben