2020. február 25. kedd Géza

Hírek - Élelmiszer

Orosz embargó: feltétlenül bíznak Budai Gyulában

A külgazdasági és külügyminiszter március 22-től, legfeljebb 6 hónapra meghosszabbította Budai Gyula orosz embargós miniszteri biztosi kinevezését. Az erről szóló miniszteri utasítás a Hivatalos Értesítőben jelent meg.
 
 

Budai Gyulát ezt megelőzően múlt év szeptember 3-án nevezte ki a miniszter az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztossá – írja az MTI. Az akkor meghatározott feladatai szerint az embargó miatt szükségessé váló külgazdasági intézkedésekre kellett javaslatokat tennie, segítenie kellett az embargóval sújtott mezőgazdasági és agrárvállalkozásokat, élelmiszer-feldolgozókat és vállalkozásokat piacaik megtartása érdekében.

További feladata a magyar-orosz gazdasági vegyes bizottságban az együttműködés elősegítése, kapcsolattartás az embargóval érintett magyar vállalkozásokkal, valamint a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-vel. Ugyancsak a biztos feladata a keleti nyitás politikája keretében az oroszországi piacon nem értékesíthető mezőgazdasági termékek más régiókban történő eladási lehetőségének vizsgálata és új piacok felkutatása.

Az új utasítás megismétli ezeket a feladatokat, kiegészítve azzal, hogy a biztos vezeti a Magyar-Orosz Kormányközi Gazdasági Együttműködési Bizottság mezőgazdasági munkacsoportját is.

Az előző Orbán-kormányban Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos és az akkori Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára is volt.

 


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu