2022. június 26. vasárnap János, Pál

Hírek - Gépek

A domináns cég dízájnja győz: A Viking stihlesedik, az Asla-Lift grimmesedik

Bár egy-egy felvásárlás után gyakran hosszú évekig megőrizheti a bekebelezett márka az eredeti külsejét és nevét, a teljes egybeolvadás sokszor elkerülhetetlen. Ez történik most a Vikinggel és az Asla-Lifttel - írja az eilbote-online.com.
 
 

A világ legnagyobb motorfűrész- és motoros kertigép-gyártója a Stihl, amely az akkus gépek piacán is komoly részesedéssel bír, és fejlesztési erőforrásainak nagy részét az akkutechnikák tökéletesítésére fordítja. A hozzá tartozó, zöldszínű, Viking márkájú gépeket is ezután a Stihl narancssárga színeiben gyártják majd. Egységes dizájnt és megjelenést kölcsönözve a világ minden részében jelen lévő márkáknak.

Melyik melyik? (Forrás: http://stihlnemzedekek.hu)

További újdonság, hogy ezután a Stihl márkanév alatt is megjelennek a piacon a motoros kapálógépek kétféle nagy - 60 és 85 cm-es - munkaszélességben (MH 560, MH 585), illetve kisebb, 45 cm-es sorközművelésre alkalmas munkaszélességben is (MH 445, MH 445R). A nagyobb munkaszélességűeket Kohler motor, a kisebbeket Briggs Stratton motorok működtetik, a korábbi Viking modellekhez képest nagyobb teljesítménnyel.

A burgonyagép-specialista Grimme két évvel ezelőtt vásárolta fel az ASA-Lift zöldségnövény-betakarítógépeket gyártó dán céget,  amellyel már több évtizeddel előtte volt kooperációja. Az ASA-Lift betakarítógépek eredetileg kék színben készültek, mostantól ezeket a gépeket is a Grimme piros színeiben gyártják és viszik a piacra. A felvásárlás óta a Grimme Group növelte a dániai Soröben található ASA-Lift gyár kapacitását, új 2.200 m2-es gyártó csarnokot építettek a megnövekedett gyártáshoz és 30 százalékkal növelték a dolgozói létszámot is.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben