2019. július 18. csütörtök Frigyes

Hírek - Gépek

A Michelinnek tetszik a gumiheveder: megveszi a kanadai gyártóját

A gumihevederes járószerkezetek aranyat érnek a mezőgazdaságban: nedvesebb időjárás és nagy tömeg megmozgatása esetén különösen fontos a széles felfekvő felület. Mivel a gépméretek folyamatosan nőnek, egyre nagyobb szükség van a hevederekre is.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Különösen a nedvesre forduló őszi időjárásban, aratás idején szembesülnek vele gyakran a gazdák, hogy a nagy súly alatt a kerék tengelyig süllyed, a betakarítás megakad, a talaj szerkezete alaposan rongálódik. Mivel a gépméretek folyamatosan nőnek, az időjárás pedig egyre kiszámíthatatlanabb, a gazdák sem szeretnek kockáztatni: inkább megveszik a  gumihevedert.

A francia abroncsgyártó, a Michelin is tisztában van ezzel, ezért úgy döntött, hogy 1,45 milliárd USA-dolláért (597 Mrd Ft)  megveszi a kanadai Camso-t, a speciális hevederek gyártóját. Az észak-amerikai cég kutatás-fejlesztéssel, gyártással és értékesítéssel is foglalkozik, a legaktívabb az off-road abroncsok és hevederek  terén. Uóbbiak döntően a mezőgazdasági járművek "hernyótalpas" járószerkezeteire kerülnek fel. A Camso a tavalyi évben 7500 alkalmazottat foglalkoztatott 26 országban, és kereken egymilliárd USA-dollár értékben (284 Mrd Ft) forgalmazott termékeket. A francia Michelin az egyesüléstől leginkább a kiadások racionalizálását várja, és 2021-től mintegy 55 millió dolláros költségmegtakarítással számol.

Camso: biztos üzlet (Forrás: Manju Mathew)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Kelet-magyarországi Agrárfórum 2019

  Ingyenes rendezvény >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu