2021. május 7. péntek Gizella

Hírek - Gépek

Döntött a kamara: nagyszabású agráresemény marad el a koronavírus miatt

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) vezetősége, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kormányzati intézkedésekre való tekintettel, felelős főszervezőkként úgy döntöttek, hogy az idei NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva rendezvény elmarad.
 
 

Hónapok óta zajlottak a NAK és a MEGFOSZ főszervezésében 2020. május 27-28-án megtartani tervezett IV. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva rendezvény előkészületei a Mezőfalvai Zrt. területén. A cél idén az volt, hogy a gép- és gépkapcsolatok mellett a mikro- és demóparcellás növénytermesztési bemutatókat, illetve a termesztéstechnológiai újdonságokat is megtekinthessék az érdeklődő gazdálkodók, tudhattuk meg a kamara közleményéből.

A Magyarországot is elérő koronavírus-járvánnyal kapcsolatban meghozott, a szabadtéri rendezvények látogatását és megtartását korlátozó kormányrendelet miatt a NAK és a MEGFOSZ vezetősége is felülvizsgálta az idei rendezvény sorsát. Bár mindkét szervezet számára is kiemelt fontosságú az esemény – hiszen a tudásátadás jegyében itt a gazdálkodók közvetlenül szerezhetnek a fejlődést biztosító döntéseik meghozatalát segítő releváns és naprakész információkat –, felelős főszervezőkként, partnereikkel egyetértésben, úgy határoztak, hogy az idei mezőfalvai program elmarad! A IV. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva rendezvényre várhatóan 2021-ben kerül sor.

Korábban az Agrárszektor is írt arról, hogy a tavaszi időszakban milyen agrárrendezvények maradnak el, illetve lettek elnapolva. Ezek közül most az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) Ökológiai gazdálkodás ágazati konferenciájának sorsa lehet érdekes, amelyet március 18-a helyett várhatóan május 20-án terveznek megtartani, de könnyen előfordulhat, hogy ez is végleg elmarad idén.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu