Imádják az olaszok ezeket a zöldségeket, gyümölcsöket: rengetegen veszik őket

agrarszektor.hu
A Babaco Market megbízásából végzett közvélemény-kutatásában a BVA-Doxa a kedveltség alapján zöldség-gyümölcs rangsort állított fel. Az alapadatok szerint az olaszok 60%-a nyilatkozott úgy, hogy kifejezetten szereti a zöldségeket és a gyümölcsöket, és 66%-uk naponta fogyaszt is valamennyit, míg a fagyasztott gyümölcsök kedveltsége 10%-on áll.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A felmérés szerint a gyümölcsöknél az első helyet a szamóca (40%), a másodikat a banán (39%), a további pozíciókat pedig az őszibarack (34%), a cseresznye (32%), a dinnye (32%) és az alma (29%) szerezte meg. Az 5 legkedveltebb zöldség sorrendje: paradicsom (47%), burgonya (46%), cukkini (42%), saláta (35%) és hüvelyesek (26%). A kutatás korosztályok szerint is rétegezte az adatokat, ezek szerint a szamóca minden korosztály kedvence, de a millenniumi (1981 és 1996 között születettek, azaz kb. 25-40 évesek) és a Z generáció (2000-2010 között születettek, 12-22 évesek) kedvence már a banán és az őszibarack. A vásárlást meghatározó szempontok közül az 55-64 éveseknél messze az első a hazai eredet (46%), egyelőre az árat csak 22%-a tartja fontos tényezőnek - írja a FruitVeB

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?