Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.10.06. csütörtök

agrarszektor.hu
Fátyolfelhős, napos idő várható - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2022.10.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2022.10.06.) napon.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2022.10.06.) napon.

2022.10.06. csütörtök: Fátyolfelhős, napos idő várható. Csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szél gyenge vagy mérsékelt marad, viszont a Dunántúlon átmenetileg északnyugatira fordul és helyenként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között várható, a magasabb értékek nyugat felé lesznek jellemzőek.
Késő estére 9 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2022.10.07 péntek: A pára, köd, rétegfelhőzet feloszlása után az ország északnyugati felén gomolyfelhők zavarhatják, délkeleti felén fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Csapadék nem lesz. Az északkeleti, keleti szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 24 fok között alakul.

Friss híreink:

Kész, vége! Nagy a baj Tokajon: legendás magyar bortól búcsúzhatnak a vásárlók

Napjainkban egyre népszerűbb és terjed a közösségi finanszírozás Magyarországon is. Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti - tájékoztatta az Agrárszektort Takács Valéria, a Brancs közösségi finanszírozási portálon feltűnt MyWine alapítója és Takács István, borász. Hozzátették, fontos új értékesítési csatornákat keresni, amelyekkel könnyebben el lehet jutni a fogyasztókhoz. A Takács család szőlődűlőinek segítségével megvalósuló MyWine lényege pedig az, hogy habár személyesen a szőlő művelésében, szüretelésében nem kell részt vennie az „örökbefogadónak”, de rendszeresen kap tájékoztatást a munkafolyamatokról. Ugyanakkor akár dűlőtúrán is részt vehet és személyesen is megismerheti az ültetvényeket. A két szakemberrel emellett arról is beszélgettünk, milyen hangulat uralkodik jelenleg a hazai szőlész-borász ágazatban, mik a trendek a tokaj-hegyaljai borvidéken, mi a helyzet most a legendás aszúval, illetve hogyan változtak a fogyasztói szokások az utóbbi időben.

Itt a háború nem várt hatása: meglepő hírek érkeztek a magyar mezőgazdaságról

A 2022-es év év eseményei, különösen az Oroszország és Ukrajna között kitört háború komoly problémákat okozott a globális mezőgazdasági piacokon, hiszen egyébként mind Oroszország, mind Ukrajna a gabonafélék, a búza, a kukorica, az olajos magvak (különösen a napraforgó) és a műtrágya jelentős exportőre volt. Az energia ára már 2021 őszén elkezdtek emelkedni, de a háború kitörése után szabályosan kilőttek az energiaárak, ami szintén alátámasztotta a legfontosabb mezőgazdasági termékek és inputanyagok árának erőteljes emelkedését. Magyarországon az uniós átlagnál jóval nagyobb mértékben nőttek mind a mezőgazdasági termelés költségei, mind pedig a beruházáshoz nem kapcsolódó ráfordítások átlagára.

Ha sikeres szeretne lenni az agrárbizniszben, ezt ne hagyja ki!

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport a siófoki Agrárszektor Konferenciát, amely mára a hazai agrárium egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményévé vált. A kivételesen gazdag programkínálatot nyújtó kétnapos konferenciával a Portfolio következetesen arra törekszik, hogy a lehető legtöbb hasznos, üzleti döntésekben is eredményesen alkalmazható információt nyújtsa az agrárgazdasági szereplőinek, akik a rendezvényt szakmai kapcsolatépítésre is felhasználhatják. 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. december 5. 14:21