2020. augusztus 14. péntek Marcell

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.04. szombat

A napsütést a középső és keleti megyékben zavarja erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, és ezeken a helyeken alakulhat ki zápor, főként az Alföldön zivatar - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.07.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2020.07.04.) napon!
 
 

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2020.07.04.) napon.

2020.07.04. szombat: A napsütést a középső és keleti megyékben zavarja erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, és ezeken a helyeken alakulhat ki zápor, főként az Alföldön zivatar. Napközben sokfelé megélénkül, a Dunántúlon és északkeleten néhol megerősödik az északi szél, majd estére mérséklődik a légáramlás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között valószínű. Késő estére 18, 24 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fokozatosan gyengülő hideg fronthatás várható, emiatt az arra érzékenyeknél jelentkezhet fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás.

A következő napok várható időjárása

2020.07.05. vasárnap: Napos időre számíthatunk kevés gomolyfelhővel, csapadék nem várható. Főként a Dunántúlon időnként megélénkül az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 32 fok között alakul.

2020.07.06. hétfő: Sok napsütésre számíthatunk gomolyfelhőkkel, majd estétől északnyugaton erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Napközben a Tiszántúlon helyenként, majd estétől északnyugaton elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Keleten mérsékelt marad a légmozgás, másutt az északnyugati szél nagy területen élénk lesz, illetve zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 33 fok között valószínű.

Friss híreink:

Megdöbbentő felfedezés: így lehet növényvédő szerek nélkül is nagy a terméshozam
Brit tudósok megtalálták a legegyszerűbb módját annak, hogy a különféle növények életfolyamatait irányítsák. Ehhez pedig nem kell más, mint színes fény, ami a terméshozamokon is javítani lehet.

Megőrülnek külföldön a magyar kertészet virágaiért: meseszépek, ők termesztik
A legnagyobb külföldi piacokra termeszt bazsarózsát Szolnok határában a C&L Flora Kft., amely egy magyar pályakezdő kertészmérnök és egy német alapító által 1992-ben létrehozott vállalkozás – tájékoztatta az Agrárszektort Varjú Ákos, a cég ügyvezető igazgatója. Hozzátette, habár a bazsarózsa-termesztés, mint minden szabadföldi kultúra, kockázatokat rejt magában, mégis Nyugat-Európában és a fejlettebb országokban stabil a kereslet iránta. Az ügyvezetővel többek között arról is beszélgettünk, mennyire keresett ez a virág Magyarországon, illetve dísznövénytermesztőként, hogyan élte meg a koronavírus-járvány okozta válságot.

Sokat hozhat a konyhára ez a növény: most megéri repcét termeszteni
Július 2-án online szántóföldi bemutatót tartott a BASF. Az esemény két nagyobb blokkból állt, egy repce és egy kalászos bemutatóból, amelyeket Hajnal Gábor, a vállalat marketing vezetője konferált fel, és amelyeket két-két szakember folytatott le.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu