2020. augusztus 15. szombat Mária

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.28. kedd

A sok napsütés mellett az ország keleti harmadán-negyedén lehet több gomolyfelhő az égen, de csapadékra ezekből nem kell számítani - derül ki az Agrárszektor keddi (2020.07.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2020.07.28.) napon!
 
 

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2020.07.28.) napon.

2020.07.28. kedd: A sok napsütés mellett az ország keleti harmadán-negyedén lehet több gomolyfelhő az égen, de csapadékra ezekből nem kell számítani. A délire forduló szél főként a Dunántúlon élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között várható, északkeleten az alacsonyabb értékekkel. Késő estére 20 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Nincs számottevő fronthatás.

A következő napok várható időjárása

2020.07.29. szerda: Általában több órás napsütésre számíthatunk, de észak, északnyugat felől szakadozott felhősáv érkezik, amely délkelet felé helyeződik. Szórványosan előfordul záporeső, zivatar, nagyobb eséllyel északkeleten és délnyugaton. A déli, majd az északnyugatira forduló szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. Zivatar térségében átmenetileg viharossá is fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között valószínű.

2020.07.30. csütörtök: Gyengén és közepesen felhős területek egyaránt lesznek, emellett általában több órás napsütésre számíthatunk. Számottevő csapadék nem valószínű. A Tiszántúlon sokfelé megélénkül az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható.

Friss híreink:

Az ingyen tojásért nem kell falura menni: az élelmes magyarok már így jutnak hozzá
Egyre többen fedezik fel a vidéki élet varázsát az agglomerációkban, és ugranak fejest a haszonállattartásba, ami leggyakrabban a csirkeneveléssel indul. Vannak, akik méregdrága baromfipárt rendelnek a neten, egyesek pedig letojt tyúkot vesznek egy közeli baromfitelepről. Akadnak azonban olyanok is, akik inkább beszereznek néhány fias tojást, és olcsó keltetőgéppel belevágnak egy új, izgalmas hobbiba, a baromfitartásba. Az Agrárszektor utánajárt annak, hogyan érdemes elkezdeni a baromfikeltetést akár a garázsban is, milyen felszerelés szükséges hozzá, illetve mik lehetnek a legnagyobb buktatói.

Koronavírus: duplájára emelkedett a fertőzött idénymunkások száma a brit gazdaságban
134-re emelkedett a koronavírusos megbetegedések száma abban az angol gazdaságban, amelyet két hete zártak le a hatóságok. Az AS Green & Co. Herefordshire térségében található gazdaságában kétszáznál is több, jobbára kelet-európai vendégmunkás dolgozik. A családi vezetésű vállalkozás Nagy-Britannia egyik legnagyobb brokkoli-, lóbab- és tűzbabtermesztője.

Zsákfaluból hódít a családi borászat: nemrég még csak mezei szőlőtermelők voltak
Ha egy család kizárólag szőlőtermesztéssel foglalkozik, akkor legalább két évtizede folyamatosan csökken a jövedelme, ez az oka annak, hogy a kisebb gazdaságokban tulajdonképpen kényszerré vált a borászkodás. Igazán sikeres viszont csak akkor lehet egy ilyen vállalkozás, ha az értékesítésből is nagy szerepet vállal, vagyis saját maga juttatja el a palackjait a szakboltokba, illetve a vendéglátóhelyekre. Emellett sok múlik a munkaszervezésen, és a nyitottságon, vagyis az új megoldások befogadásán is. Az Agrárszektor Veszprémi Lászlóval, egy kötcsei családi borászat vezetőjével beszélgetett.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu