Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.05.15. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.05.15. szombat

agrarszektor.hu
Több órára kisüt a nap, de a fátyolfelhők mellett újra gomolyfelhők képződnek, és többfelé valószínű záporeső, zivatar - legkevésbé az Észak-Alföldön - derül ki az Agrárszektor szombati (2021.05.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2021.05.15.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2021.05.15.) napon.

2021.05.15. szombat: Több órára kisüt a nap, de a fátyolfelhők mellett újra gomolyfelhők képződnek, és többfelé valószínű záporeső, zivatar - legkevésbé az Észak-Alföldön. Általában gyenge marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében lehetnek erős széllökések. A hőmérséklet napközben 18 és 23, késő este 10 és 15 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Érdemi fronthatás nem terheli meg szervezetünket.

A következő napok várható időjárása

2021.05.16. vasárnap: Éjjel, reggel jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Napközben a vastagabb felhőzóna kelet, északkelet felé húzódik. Mögötte gomolyfelhők képződnek, de az ország nagy részén hosszabb-rövidebb napsütés is lehet. Estétől délnyugat felől ismét egyre többfelé beborulhat az ég. Több helyen előfordul eső, zápor, zivatar. A nyugati, délnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Zivatar térségében viharossá is fokozódhat a szél. A csúcshőmérséklet 17, 23 fok között valószínű.

2021.05.17. hétfő: A nap első felében inkább erősen felhős idő lesz a jellemző, majd délutántól nyugat felől egyre nagyobb területen felszakadozhat a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Estétől délnyugati irányból ismét több felhő érkezhet. Több helyütt előfordul eső, záporeső, illetve zivatar. A délutáni óráktól a csapadékzóna már keletebbre húzódhat. A déli, majd a nyugatira, északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatar környezetében pedig a szél viharossá is fokozódhat. Hajnalban 6, 12, délután 15, 22 fok valószínű.

Friss híreink:

Sokan hibáznak a szobanövények gondozásakor: ezeket rontják el a legtöbben
Sokan azonnal kétségbeesnek, amikor azt tapasztalják, hogy szobanövényük valamilyen okból kifolyólag, láthatólag elindult a pusztulás útján. Nem minden esetben érdemes azonban aggódni, van ugyanis néhány bevált praktika, amiket ha bevetünk, könnyedén feléleszthetjük kedvencünket. Gyakran azzal követjük el a legnagyobb hibát, ha felelőtlenül próbáljuk megmenteni növényünket, sokszor azonban apróságokon múlik az élete.

Zöldség fillérekből: így juthatsz hozzá a magyar földek aranyához olcsón
Vannak olyan országok, ahonnan nem hiányozhat a spárga az asztalról, Magyarországon azonban egyelőre még nincsen ekkora hagyománya a spárgafogyasztásnak. Ennek több oka is lehet, de az biztos, hogy az ára nem igazán kedvez a pénztárcáknak. Viszont, ha nem szeretnénk lemondani erről a szuper zöldségről, akkor otthon, a kertünkben is termeszthetjük. Így az ára már nem fog bosszúságokat okozni és egy kicsit még ki is kapcsolódhatunk kertészkedés közben.

Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő változások előtt a magyar élelmiszeripar
Május 27-én, online Agrár Klub keretében mutatja be a Portfolio Csoport, milyen közvetlen támogatások, vidékfejlesztési pályázatok és új felhívások állnak a hazai élelmiszeripari szereplők rendelkezésére 2021-ben, kik tudnak majd fejleszteni, és kik nem, várható-e, hogy elindul a beruházási dömping a magyar élelmiszeriparban, illetve hogyan tud reagálni az ágazat az elszálló gabonaárakra, és a növekvő alapanyagárakra. A regisztrációhoz kötött rendezvényen a résztevők az Agrárminisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége, a Magyar Pékszövetség, a hazai bankszektor és az üzleti élet legmeghatározóbb képviselőitől kaphatnak első kézből információkat arról, hogy a soha nem látott mértékű támogatások révén mennyire lehet növelni az ágazat versenyképességét, és visszatérhet-e újra meghatározó szereplőként a nemzetközi versenybe a magyar élelmiszeripar.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31