Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.12. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.12. csütörtök

agrarszektor.hu
Napos időre van kilátás kevés gomolyfelhővel, amelyekből nem alakul ki csapadék - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.08.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.08.12.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.08.12.) napon.

2021.08.12. csütörtök: Napos időre van kilátás kevés gomolyfelhővel, amelyekből nem alakul ki csapadék. Az északi, északkeleti szél az Alföldön és a középső országrészben időnként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között valószínű.
Késő estére 19, 25 fokra hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.
Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.
Tartós álmosságérzés jelentkezhet.
A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. Ugyancsak a görcskészséggel függ össze, hogy egyes esetekben a szülések korábban indulnak meg.
A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak.
A vércukorszint alacsonyabbá válhat.
A test szöveteinek pH-ja enyhén lúgos irányba tolódik el, ezért vizenyősebbé, ödémásabbá válik a szervezet. Ez az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok fokozódását is eredményezi.
A hangulatunkban bekövetkező változások is a front számlájára írhatók, hidegfrontnál ugyanis introvertáltabbá válhatunk.
A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet hidegfronti hatásnál, számítani lehet asztmatikus rohamok fellépésére.
Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is.

A következő napon várható időjárás

2021.08.13. péntek: Változó mennyiségű magasszintű felhőzet szűri a napsütést, emellett többnyire kevés gomolyfelhő is képződik. Inkább csak a nyugati megyékben fordulhat elő néhol zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban 11 és 19, a legmelegebb délutáni órákban 28 és 34 fok között várható.

Friss híreink:

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a friss lista
2021 júliusában a magyar gazdák közel 16 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2019 hetedik hónapjához képest pedig 30 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka júliusban a John Deere volt, amelyből 29-et adtak el a hónapban, a második helyen pedig a Claas végzett, amelyből 21 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán harmadik a Solis, negyedik az Arbos, ötödik pedig a Fendt volt az év hetedik hónapjában. Érdekesség, hogy a New Holland most csak a tizedik helyen végzett.

Pofonegyszerű és tényleg működik: így lehet burjánzó a kerted ősszel is
Lassan, de biztosan elérkezünk a nyár végéhez, ami sok esetben a nyugalom és a pihenés végét is jelenti, na meg az ősz kezdetét. Ám még így is van minek örülni, hiszen ősszel is szebbnél szebb növényekkel díszíthetjük a kertünket és az erkélyünket egyaránt. Augusztus végéhez közeledve pedig bizony mindenre ráfér a frissítés, itt hát a remek alkalom ahhoz, hogy kicsit ráhangolódjunk a szeptemberre és őszi pompába öltöztessünk a kertünket. Az alábbi tippek segítségével pedig hangulatossá, sőt, egyenesen filmbeillővé varázsolhatjuk otthonunkat.

Jövedelmező szántóföldi növénytermesztés Magyarországon - Lehetőségek 2021-ben
Augusztus 24-én, online Agrár Klub keretében mutatja be a Portfolio Csoport, milyen termésmennyiségek realizálódtak a betakarítást követően az egyes szántóföldi növényeket tekintve az országban, megközelítik-e az idei átlagok a 2020-as eredményeket, mely régiókban keletkeztek a legnagyobb terméskiesések, illetve hogyan alakulhatnak az árak a gabonapiacon a következő hónapokban. A regisztrációhoz kötött rendezvényen a résztevők a Gabonatermesztők Országos Szövetsége, a Gabonaszövetség, valamint a hazai növénytermesztési ágazat legmeghatározóbb képviselőitől kaphatnak első kézből információkat arról, hogyan lehet ma gazdaságosan földet művelni, valamint növényt termeszteni Magyarországon, és milyen eszközökkel tud jövedelmezően gazdálkodni egy termelő az ilyen viszontagságos években, mint például az idei.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02