Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.09.16. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.09.16. csütörtök

agrarszektor.hu
A Tiszántúlra és északkeletre összpontosulnak a vastagabb felhők, máshol a sok fátyol- és gomolyfelhő mellett több-kevesebb napsütés valószínű - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.09.16.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.09.16.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.09.16.) napon.

2021.09.16. csütörtök: A Tiszántúlra és északkeletre összpontosulnak a vastagabb felhők, máshol a sok fátyol- és gomolyfelhő mellett több-kevesebb napsütés valószínű. A nap első felében kevés helyen, délutántól már elszórtan, nagyobb számban a Dunántúlon alakulhat ki zápor, zivatar. Estétől tovább növekszik majd a csapadékhajlam. A déli, délnyugati szél élénk, főleg a déli megyékben, illetve az Alföldön időnként erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között várható. Késő estére 16 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Egyre inkább meleg fronthatás terheli meg az arra érzékenyek szervezetét. Elsősorban fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanságot jelentkezhet, de akár ingerlékenyebbé is válhatunk. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, emellett gyakoribbá válhatnak a vérrögös elzáródások is.

A következő napon várható időjárás

2021.09.17. péntek: Általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, majd délutántól északnyugat felől határozottan csökken a felhőzet. Sokfelé várható ismétlődő jelleggel eső, zápor, néhol zivatar, majd délutántól egyre keletebbre húzódik a csapadékzóna. A délnyugati, majd északnyugati szél megélénkül, több helyütt megerősödik. Hajnalban 13, 18, délután 19, 26 fok várható, a tartósabban csapadékos részeken mérhetjük az alacsonyabb, a délkeleti tájakon a magasabb értékeket.

Friss híreink:

Magyarországra is betört a John Deere legnagyobb kombájnja: képeken a gigantikus gép
Magyarországra érkezett a John Deere új zászlóshajója, az X9-es kombájnszéria. A mezőgazdasági gépgyártó az új szériát még a 2019-ben mutatta be. A John Deere akkor azt kommunikálta, hogy az új kombájnokra érkező megrendeléseket 2020 nyarától tudja majd fogadni megrendeléseket, amelyeket előreláthatóan 2021 betakarítási szezonjára fog tudni teljesíteni. És valóban, a KITE Zrt. forgalmazásában mostantól Magyarországon is kapható a behemót masina.

Itt az igazság a magyar gombáról: megdöbbentő adatok láttak napvilágot
Noha évek óta csökken a termesztett gomba felvásárlási átlagára Magyarországon, az ország gombafogyasztása javuló tendenciát mutat. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH), az MTVA Sajtóarchívuma és az MTI friss adatközlése szerint 2013 óta egyre alacsonyabb a termesztett gomba felvásárlási ára, miközben a magyar háztartások egy főre jutó évi gombafogyasztása jelentősen emelkedett az elmúlt évtizedben.

Komoly változások jöhetnek a támogatásokban: erre készülhetnek a magyar gazdák
Az már most biztos, hogy az új közös agrárpolitikában a gazdáknak jóval több környezeti direktívának kell megfelelniük, mint korábban, emellett várhatóan kevesebb területalapú támogatással számolhatnak - mondta az Agrárszektornak Harnóczi György, az OTP Agrár főosztályvezetője. Így a mostani mintegy 72 ezer forinttal szemben akár 10 százalékkal is alacsonyabb lesz a támogatás mértéke hektáronként. A szakemberrel többek között arról is beszélgettünk, milyen pályázatok várhatók még idén a Vidékfejlesztési Programban, illetve, az NHP Hajrá kimerülése után melyek azok a lehetőségek, amelyek a gazdák rendelkezésére állnak.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31