2021. december 8. szerda Mária

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.10.17. vasárnap

A ködfoltok, valamint a rétegfelhőzet feloszlása után túlnyomóan napos időre számíthatunk általában kevés fátyol- és gomolyfelhővel - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.10.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.10.17.) napon.
 
 

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.10.17.) napon.

2021.10.17. vasárnap: A ködfoltok, valamint a rétegfelhőzet feloszlása után túlnyomóan napos időre számíthatunk általában kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék nem lesz, és a szél is gyenge marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 17 fok között alakul.
Késő estére 3 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Nincs fronthatás.

A következő napon várható időjárás

2021.10.18. hétfő: A ködfoltok feloszlása után gomoly- és átvonuló fátyolfelhőzetre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad az északias légmozgás. A csúcshőmérséklet 12 és 17 fok között várható.

Friss híreink:

Ez minden szobanövény-tulajdonos rémálma: csak így lehet védekezni ellene
Aki már találkozott vele tudja, milyen nagy problémát tud okozni a pajzstetvek megjelenése a lakásban élő szobanövényeken. Rendkívül nehéz őket eltüntetni, szinte észrevétlenül lapulnak a növényeink szárán, de mire észrevesszük őket már meg is történt a baj. Ragacsos nedvmaradványaik és kártételük bosszantó, emellett szeretett növényeink akár el is pusztulhatnak, ha nem vesszük őket időben észre.

Sokan hibáznak az alma tárolásakor: ezek lehetnek a legnagyobb buktatók
Nem mondunk újat azzal, hogy betárolni csak ép és egészséges gyümölcsöt szabad. Mégis gyakori a tárolás során felmerülő betegségek megjelenése, bármennyire is gondosak vagyunk. Az alma tárolása során bekövetkező minőségromlásnak, vagyis veszteségnek két csoportja különíthető el: az apadási veszteségek, amelyeket csak a megfelelő szüreti idő kiválasztásával, és a hőmérséklet optimális beállításával tudunk csökkenteni, illetve a romlási veszteségek, amelyek élettani betegségek következtében, vagy gombás betegségek károsításából származhatnak.

Nem kell a luxusfűszer a magyaroknak: bőven terem itthon, de csak a külföldiek viszik
A hazánkban talált, illetve termesztett szarvasgomba többsége továbbra is külföldre kerül, habár úgy tűnik, lassanként itthon is nő az érdeklődés a különlegesség iránt. Termelői és fogyasztói oldalról is érezhető már ez a tendencia az Agrárszektor által megkérdezettek tapasztalatai alapján.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó