Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.19. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.19. péntek

agrarszektor.hu
A nap nagy részében erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, délutántól lehet szakadozottabb a felhőtakaró - derül ki az Agrárszektor pénteki (2021.11.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2021.11.19.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2021.11.19.) napon.

2021.11.19. péntek: A nap nagy részében erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, délutántól lehet szakadozottabb a felhőtakaró. Helyenként, főleg északon, majd északkeleten kisebb eső valószínű. Napközben a jellemzően északnyugati, nyugati szelet nagy területen kísérhetik élénk, időnként erős lökések is.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 13 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb.
Késő estére általában 2 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat, csökkenhet a teljesítőképesség.

A következő napon várható időjárás

2021.11.20. szombat: A délnyugati megyékben és az ország északkeleti, keleti felén-harmadán várható köd, illetve rétegfelhőzet, amely helyenként tartósan megmaradhat. Másutt hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű, de a ködös részeken szitálás előfordulhat. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A maximum-hőmérséklet általában 9 és 14 fok között várható, de a tartósabban felhős északkeleti részeken néhány fokkal hidegebb is lehet.

Friss híreink:

Rengeteg gazda életét keserítik meg ezek az állatok: csak így kerülhetik el a bajt
Folyton visszatérő probléma a vadak elleni védekezés kérdése. Sajnos a növénytermesztés velejárója, hogy a természetben megtermett növénykultúrák más állatoknak is táplálékul, a termőföldjeink pedig élőhelyként szolgálnak. Összegyűjtöttük, hogy mégis milyen kötelességekkel jár a vadkár elleni védekezés, illetve arra is választ adunk, hogyan kell helyesen elvégezni azt.

Portfolio Agrárdíjak 2021: íme, Az év fiatal agrárszakembere kategória jelöltjei
A Portfolio Csoport idén is díjazza a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az év legfontosabb agráreseményén, az Agrárszektor 2021 Konferencián ebben az évben is kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat. A nyerteseket rangos szakmai zsűri választja ki, döntenek az Év növénytermelőjéről, az Év állattenyésztőjéről, az Év kertészetéről, az Év fiatal agrárszakemberéről, az Év női agrárvállalkozójáról, az Év agrárberuházásáról, az Év agrárinnovációjáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj győzteséről. A díjakat az Agrárszektor 2021 Konferencia december 9-i szakmai programja után, ünnepélyes keretek között adjuk át.

Itt a magyar boltok új szuperzöldsége: hiába drága, kapkodnak érte az emberek
Ehetjük sütve, főve, köretként, levesként desszertként és chipsként, ráadásul nagyon finom és egészséges is. Ha mindez nem lenne elég, az otthoni termesztése sem okozhat gondot még egy kezdő kertésznek sem. Tulajdonképpen ódákat lehetne zengeni még az édesburgonya (vagy sokak által emlegetett batáta) sokoldalúságáról és jó tulajdonságairól, de ezek helyett beszéljenek inkább a tények. Lapunk egy édesburgonyatermelő segítségével járt utána annak, hogy mi is rejlik pontosan a batáta térhódítása mögött.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?