Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.04.10. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.04.10. vasárnap

agrarszektor.hu
Nyugat, északnyugat felől tovább csökken a felhőzet - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2022.04.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2022.04.10.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2022.04.10.) napon.

2022.04.10. vasárnap: Nyugat, északnyugat felől tovább csökken a felhőzet. A gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap, de főleg az ország keleti harmadában estig még lehetnek erősen felhős körzetek. Ott elszórtan kialakulnak záporok, néhol esetleg jégdarával, hódarával, itt-ott az ég is megdörrenhet. Másutt legfeljebb egy-egy futó zápor fordulhat elő. Az északnyugati, északi szelet sokfelé erős, főként a dunántúli hegyekben néhol viharos lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 15 fok között alakul. Késő estére -1 és 6 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2022.04.11. hétfő: Gomolyfelhők zavarják a napsütést, amelyekből elsősorban a Dunától keletre alakulhat ki elszórtan zápor. Az északnyugati szél sokfelé megélénkül, Sopron és a Fertő körül meg is erősödik. A csúcshőmérséklet többnyire 10, 16 fok között valószínű.

Friss híreink:

Itt az amerikaiak legújabb dobása: ez forradalmasíthatja az egész növénytermesztést
Együttműködési megállapodást írt alá a Growmark és a Solinftec. A Growmark egy olyan mezőgazdasági ellátó szövetkezet, amely az Egyesült Államokban és Kanadában működik, a Solinftec pedig egy a mezőgazdaság számára létrehozott technológiai szolgáltató, amely az ágazat hatékonyságának növelését tűzte ki maga elé célul. Az együttműködés célja, hogy egy új mezőgazdasági robotot alkossanak meg és hozzanak forgalomba.

Indul a patkányinvázió: méreg helyett így védekezz a rágcsálók ellen
Nem csak vidéken a kertekben, illetve különböző tárolókban, de a családi házakban, és akár a belvárosi lakásokban is megjelenhetnek a patkányok. Ezek a rágcsálók amellett, hogy komoly károkat képesek okozni, számos betegséget is terjesztenek. Sokan nem gondolnak bele, de méreg nélkül is távol lehet őket tartani a portánktól, hiszen számtalan természetes módszerrel védekezhetünk ellenük. Összegyűjtöttünk néhány szuper trükköt, amit akár a lakásban is bevethetünk a patkányok ellen.

Beütött a katasztrófa a magyar állattartóknál: ijesztő, ami az ágazatban történik
A takarmánygyártók és az állattenyésztők 20 éve nem tapasztaltak olyan áremelkedést, mint amivel az elmúlt néhány hétben kellett szembesülniük - mondta Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója a Portfolio Agrárium 2022 konferencián. A szakember szerint az állati termékek felvásárlási árai néhány hónapos csúszással bár, de elkezdték követni az inputanyagok, takarmányok árának növekedését, de azt senki se tudná megjósolni, hogy meddig tarthat ez a növekedés. Az önköltségek növekedése ugyanis óriási terhet ró a takarmánygyártókra és az állattenyésztőkre, de kérdéses, hogy ezek mekkora hányadát tudják érvényesíteni az átvételi árakban, illetve, hogy a fogyasztók hogyan fognak reagálni az állati termékek árainak elkerülhetetlen emelkedésére

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?