2022. július 3. vasárnap Kornél, Soma

Hírek - Növény

Hátborzongató, mennyire hasonlítanak Frankensteinre ezek a tökök (fotó)

Hátborzongatóan kinéző, Frankenstein arcát megformázó sütőtököket termesztettek egy brit farmon az idei halloweenre. A tökök annyira jól sikerültek, hogy frankensteini horrorarc minden jellegzetes vonása megtalálható rajtuk.
 
 

Egy lincolnshirei farmon félelmetes sütőtökötet termesztettek idén halloweenra. A tököknek az az érdekességük, hogy formájuk szinte teljesen megegyezik Frankenstein arcával. A zermések hihetetlenül részletesek, és a hírhedt szörnyeteg minden védjegyét magukon viselik, beleértve a magas homlokot, az egyenetlen hajszálvonalakat, a süllyesztett arcot és a gúnyos kifejezést is.

A szokatlan formákat úgy alakították ki, hogy a tököket a növekedés korai szakaszában gondosan elhelyezték egy-egy Frankenstein arcát mintázó öntőformában. Ezt követően körülbelül öt hét múlva megfelelő méretűre növekedtek a tökök, és annyira kitöltötték a formát, hogy ezzel kialakították Frankenstein fejét. Mintegy 250 különleges sütőtököt termesztettek, és október 31-ig országosan értékesítik majd őket népszerű áruházláncokban. A "limitált kiadású" tökök egyébként Amerikában nagy népszerűségnek örvendenek. 

Forrás: fwi.co.uk/Kate Chapman

A farm most először próbálkozott meg a furcsa és szokatlan alakú tökök termesztésével. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik az újdonságokra a különböző zöldségfajtáknál. Az elmúlt négy-öt évben a karácsony és a húsvét után a halloween lett a harmadik legfontosabb esemény a kiskereskedők számára, és a friss sütőtök része ennek az ünnepnek és a hozzátartozó látványvilágnak.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben