2019. március 19. kedd József, Bánk

Hírek - Növény

Zöldség, gyümölcs: 35 és 70 a két bűvös szám

A zöldségtermesztés termésátlaga 35 százalékkal, a gyümölcstermesztésé 70 százalékkal növelhető Magyarországon, de ehhez fejlesztésekre van szükség. A termelői szervezettséget pedig minimum 40 százalékra kell emelni a zöldség-gyümölcs szektorban.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A zöldség-gyümölcs stratégiájában megfogalmazott cél, hogy a mostani 2,5 millió tonna helyett 1 millió tonnával többet termeljen az ágazat – jelentette ki Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára a FruitVeB konferenciáján. Az Európai Unióban a jó minőségű termékek eladhatók, ezért a termelés bővítése magával hozhatja a foglalkoztatottság növekedését is. Így százezer új munkahely is létesülhet, amelyek 80 százaléka a termesztésben, 20 százaléka a feldolgozóiparban jöhet létre.

Ha felkészülten akar nekivágni a 2017-es agrárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2017 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.


Megfelelő fejlesztésekkel a zöldségtermesztés termésátlaga 35 százalékkal, a gyümölcstermesztésé 70 százalékkal növelhető – hangoztatta Nagy István. Emellett a termelői szerveződések szerepét legalább 40 százalékosra kell növelni új termelők belépésével, illetva a tagsági kör szélesítésével.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  Agrárium 2019

  Mezőgazdaság a gyakorlatban >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu