2018. június 18. hétfő Arnold, Levente

Hírek - Piac

36 millió tonna búza indul el Oroszországból

Ahogy az előrejlezések megjósolták, Oroszország valóban az elmúlt 40 év legnagyobb gabonatermését tárolhatta be tavaly: 134 millió tonnát.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Ezzel az oroszok várhatóan a világ első számú búzaexportőrévé lépnek elő, lekörözve az amerikaiakat. A termés javarésze ugyanis kenyérgabona volt: 85,5 millió tonnát tett ki. Az árpa 20,5 millló, a kukorica 12 millió tonnát hozott, az egyéb gabonafélék pedig 15,8 millió tonnával járultak hozzá a szép eredményhez  - jelenti az USDA, a hivatalos orosz statisztikára hivatkozva. Az előző gazdasági évhez képest a kukorica mennyisége 10 százalékkal csökkent, míg a búzáé 16, az árpáé 18 százalékkal nőtt.

Az orosz gabonaexport mennyisége Moszkva becslése szerint 46,2 millió tonnát fog elérni idén, amiből a búza 36 millió tonnát tehet ki. Az árpából 5,7, a kukoricából 4,5 millió juthat a  külpiacokra, lényegében Afrika és Ázsia felé.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Hollósi Dávid
  igazgató
  Takarék Agrár Igazgatóság

  Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu