2019. augusztus 19. hétfő Huba

Hírek - Agrárpénzek

A mezőgazdaság fejlesztése csökkentheti az uniós CO2-kibocsájtást

A mezőgazdaság fejlesztése a klímavédelemben és a CO2-kibocsájtás csökkentésében is igen fontos szerepet játszhat.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Glattfelder Béla fideszes képviselő előterjesztése szerint, amit csütörtökön fogadtak el nagy többséggel az Európai Parlament mezőgazdasági bizottságában a kibocsátás 2050-ig szóló európai ütemtervére vonatkozóan, a mezőgazdaság csökkentheti az Európai Unió szén-dioxid kibocsájtását, sőt, a szektor megerősödésével új munkahelyek is teremtődhetnek a vidéki térségekben. 

„Ha támogatnák, hogy a helyi közintézmények, iskolák, kórházak átálljanak a mező-, és erdőgazdasági melléktermékekből előállított energiával való fűtésre, ezzel számos munkahelyet hozhatnánk létre vidéken" – írja Glattfelder.

A közlemény szerint a mezőgazdaságban dolgozók legfőképpen a megújuló energiák, főleg a biogáz termelése révén segítenének az ország klímavédelmi céljainak elérésében, azonban az agrártermékek energia célú felhasználásakor mindig vigyázni kell, hogy ne okozzon áremelkedést, illetve ne veszélyeztesse az élelmiszerbiztonságot - írja az mmgonline.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu