A fiatal gazdák is lecsaphatnak a CSOK-ra

agrarszektor.hu
A porták és a melléképületek fejlesztésére is kiterjed a falusi családi otthonteremtési kedvezmény(CSOK). Nagy István agrárminiszter szerint Magyarországon a generációváltás lassan halad, ezért szakpolitikai programot dolgoznak ki.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Jelentős összegekkel támogatja kormány a fiatalokat abban, hogy a vidéki életet válasszák - szögezte le Nagy István a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének (Agrya) konferenciáján. A napokban meghirdetett falusi családi otthonteremtési kedvezmény támogatásban egyebek mellett szerepel a porta és a melléképületek fejlesztése is - tette hozzá.

A miniszter szerint Magyarországon a generációváltás még mindig nagyon lassan halad. Ezért több érdekképviselet - így az Agrya és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara - bevonásával szakpolitikai programot dolgoznak ki. 

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

Az Agrárminisztérium dolgozik azon, hogy a következő időszakban 100 ezer hektárral növekedjen az öntözött területek nagysága Magyarországon, tavasszal pedig útjára indítják a nemzeti öntözési központot, amelynek feladata lesz a termelők segítése a gazdasági és környezeti szempontból is fenntartható öntözéses gazdálkodás megvalósításában - hangsúlyozta az agrárminiszter. Elmondta ugyanakkor azt is, hogy az osztatlan közös földtulajdon rendezetlensége hátráltatja a mezőgazdaság versenyképességét, Magyarországon ugyanis előfordul olyan helyzet is, hogy egy hektár területnek mintegy 300 tulajdonosa van. Ennek megoldására új jogszabályi javaslatcsomaggal kísérelné meg a kormány az úgynevezett osztatlan közös földtulajdonok megszüntetését, az új csomag pedig akár már idén hatálya kerülhet. 

EZ IS ÉRDEKELHET
Ahogy azt az agrárszektor.hu megírta, a kormány új jogszabályi javaslatcsomaggal kísérelné meg az osztatlan közös földtulajdonok megszüntetését, a tervezett módosításokkal kapcsolatos közigazgatási egyeztetések pedig a közelmúltban meg is kezdődtek. Az ugyanakkor egyelőre kérdéses, hogy a jogszabálycsomag már az első félévben az Országgyűlés elé kerülhet-e, vagy annak megtárgyalása az őszi ülésszakra tolódik-e át.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?