2020. szeptember 29. kedd Mihály

Hírek - Agrárpénzek

Csökkentenék a bürokráciát a szántóföldeken

Megalakult a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szántóföldi növénytermesztési és beszállítóipari országos osztálya, amelynek Petőházi Tamás lett az elnöke, aki a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnökhelyettese is. Az osztály csökkentené a bürokratikus terheket és egyszerűsítené a jogszabályokat, illetve ajánlati fajtajegyzékeket állít össze.
 
 

Megtartotta alakuló ülését a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szántóföldi növénytermesztési és beszállítóipari osztálya február 22-én Gödöllőn – írja közleményében a NAK. Az osztályon belül létrejött egy alosztály is a beszállítóipari szereplők részére.

Ha felkészülten akar nekivágni a 2018-as agrárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2018 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.


A növénytermesztési osztály tevékenységének felügyeletét Zászlós Tibor, a NAK mezőgazdaságért felelős alelnöke látja el, osztályelnöke pedig Petőházi Tamás, a GOSZ elnökhelyettese lett. Az osztály jövőbeli feladatai közé többek között a termékpályát érintő jogszabályi javaslatok kidolgozása, illetve a bürokráciacsökkentés tartozik. A célkitűzések között szerepel az ajánlati fajtajegyzék összeállítása, amelyet idén a takarmánykukoricára, jövőre az őszi búzára, a későbbiekben pedig az olajosnövényekre és a szójára készítik el. Az Európai Unió 2018. december 31-ig engedélyezte a fordított áfa alkalmazását az egyes gabonafélékre és olajos magvakra, az osztály azonban több javaslattal is készül arra a helyzetre, ha az EU nem járul hozzá ennek meghosszabbításához.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu