Égető problémák a magyar agráriumban: itt a megoldás a legsúlyosabb gondokra

Égető problémák a magyar agráriumban: itt a megoldás a legsúlyosabb gondokra

agrarszektor.hu
Szeptemberben kezdetét vette a NAK TechLab harmadik agrár startup inkubációs programja, amelyben olyan friss vállalkozások, új típusú fejlesztések támogatása zajlik, melyek elősegítik az agrárium digitalizációjának előremozdítását. A három hónapos programban új agrárszolgáltatások megjelenését megalapozó projektek indulhatnak a startupok és nagyvállalatok között.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Közel száz egyeztetés zajlott le a NAK TechLab harmadik inkubációs programjának első szakaszában a startup vállalkozások és a programhoz csatlakozott nagyvállalati szereplők között. A startupok agrár- és termékfejlesztési szakértőktől kaptak szakmai útmutatást, felkészülve ezzel az üzleti megbeszélésekre az AXIÁL Kft., a Bayer Crop Science Magyarország, a Corteva Agriscience, a Bonafarm Csoport, a KITE Zrt., valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) képviselőivel - írja közleményében NAK.

A NAK TechLab álláspontja szerint a mezőgazdaság aktuális problémáira hozott megoldások a nagyvállalatokon keresztül tudnak leginkább eljutni az agrárium különböző szereplőihez; az általuk bevezetett és alkalmazott fejlesztések nagy hatást gyakorolhatnak a hazai gazdálkodókra. A programban résztvevő fejlesztések között élelmiszerbiztonsági és minőségellenőrzési nyomonkövető rendszer; vagy például a precíziós gazdálkodás során keletkező adatvagyont képi adatokkal ötvöző megoldás is megtalálható.

Az inkubáció ideje alatt a startupok heti rendszerességgel konzultálnak a program szakértőivel annak érdekében, hogy az egyes projektek fejlesztési idejét felgyorsítsák, ezáltal minél rövidebb idő alatt megjelenhetnek az új eredmények a gazdálkodók életében is. A program a startup csapatokat jogi, technológiai és kockázati tőkebefektetési találkozókkal is támogatja, melyek mind szakmai, mind befektetési oldalról előremozdíthatják a fejlesztéseiket. A három hónapos program záróeseménye 2021. november 24-én lesz, az AGTECH SUMMIT agrárdigitalizációs konferencián, melyen bemutatkoznak az inkubációs folyamat során született együttműködések.

Címlapkép forrása: NAK

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?