Évek óta nem volt ilyen: nőtt az európai kakaófeldolgozás

agrarszektor.hu
Az év első három hónapjában 3,5 százalékkal, 353 ezer tonnára nőtt az európai kakaókereskedők és -feldolgozók tulajdonában lévő kakaó mennyisége - derül ki az őket tömörítő szervezet, a European Cocoa Association adataiból.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A legnagyobb mennyiséggel rendelkező vállalatok közé tartozik a Nestlé, az Archer Daniels Midland és a Barry Callebaut. A most közölt számok alapján a mostani negyedév számított a második legjobb negyedévnek: egyedül 2008. első negyedévében rendelkezett a régió több kakaóval, 354 ezer tonnával.

A kitűnő eredményt annak ellenére sikerült produkálniuk az európai feldolgozóknak, hogy az Archer Daniels egyik holland gyárában közel egy hónapig alig folyt termelés egy januári tűzeset miatt.

Egyúttal ez az első alkalom tavaly nyár óta, hogy növekedni tudott az európai kakaófeldolgozás.

Ami a keresleti oldalt illeti, a Nielsen piackutató cég elemzése szerint Kelet-Európában - megkésve ugyan, de - kezd magához térni a piac: szeptembertől idén februárig 7,4 százalékkal bővült a forgalom, míg Nyugat-Európában 1,8 százalékos visszaesés következett be.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31