2021. szeptember 19. vasárnap Vilhelmina

Hírek - Agrárpénzek

Folytatódik a Bige-botrány: újabb razzia volt a műtrágyakirály szolnoki üzemében

Két év alatt tizenhetedszer razziázott a rendőrség Bige László szolnoki vegyi üzemében. Az Országos Rendőr-főkapitányság közlése szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást, csütörtökön ez ügyben „nyomozati cselekményt” hajtottak végre Szolnokon.
 
 

Két év alatt a tizenhetedik alkalommal vonult ki a rendőrség a Bige László tulajdonában lévő szolnoki vegyi üzemhez – írja az RTL Klub Híradójára hivatkozva a HVG. Kubola Imre, a Bige Holding Kft. ügyvezetője azt állította, hogy olyan adatokat, dokumentumokat kértek tőlük, amelyek egyébként is elérhetőek lennének. 

A Híradó megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást, csütörtökön ez ügyben „nyomozati cselekményt” hajtottak végre Szolnokon.

A katasztrófavédelem korábban bezáratta az üzemet, a bíróság azonban később kimondta, hogy a döntés jogszerűtlen volt, így újraindulhatott a termelés. Ugyanakkor a milliárdost üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel is vádolják, ami miatt rövid ideig őrizetben is volt.

Címlapkép forrása: MTI/Balázs Attila

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu