2020. július 10. péntek Amália

Hírek - Agrárpénzek

Folytatódik az együttműködés a Takarékbank és a Baromfi Terméktanács között

Folytatja és kibővíti együttműködését a Takarékbank és a Baromfi Terméktanács (BTT). A megújított megállapodás alapján a felek nemcsak információ- és tapasztalatcserével, hanem tanácsadással, képzéssel, piaci előrejelzésekkel is segítik a jövőben a baromfiágazat hatékonyságának és versenyképességének javítását. A megállapodást a Takarékbank részéről Szabó Levente üzleti vezérigazgató-helyettes, a BTT oldaláról pedig Csorbai Attila elnök írta alá.
 
 

A Takarékbank meghatározó szerepet tölt be a magyar mezőgazdaság, és így a hazai baromfiágazat finanszírozásában. Szabó Levente az aláírást követően megerősítette, hogy a takarékszövetkezeti szektor hagyományaihoz hűen a Takarékbank továbbra is arra törekszik, hogy a magyar vidék, a hazai agrárvállalkozások első számú bankja legyen, tudhattuk meg a Takarékbank és a BTT közös közleményéből. Az elmúlt időszak integrációs folyamatainak célja, hogy a Takarékbank ugyanakkor egy modern, innovatív pénzintézetté váljon, amely képes megfelelni a XXI. század kihívásainak. Szabó Levente beszélt arról is, hogy az információs technológiák robbanásszerű fejlődése, a digitalizáció elérte a mezőgazdaságot, és azon belül a baromfiágazatot is.

Az a célunk, hogy nemcsak kedvező feltételű hitelekkel, hanem a legújabb piaci és technológiai ismeretekhez való hozzáférés megteremtésével is segítsük a magyar baromfiágazati szereplőket a hazai és nemzetközi piacokon való helytállásban

– tette hozzá Szabó Levente.

A Baromfi Terméktanács a broilercsirke-, pulyka- és tojáságazat mellett a víziszárnyassal foglalkozó tenyésztőket, termelőket, vágó-feldolgozó üzemeket és továbbfeldolgozó üzemeket is képviseli. A baromfiágazat a magyar állattenyésztés egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata, amely a rendszerváltás óta nem csak megőrizte, hanem javítani is tudta nemzetközi pozícióit. Csorbai Attila elmonda, hogy az export teljesítménye, termelési értéke, termelési volumene alapján a baromfiágazat a legnagyobb hazai állattenyésztési ágazat, amely a jövőben is képes lehet termelési volumeneit növelni, versenyképes terméket előállítani. Ehhez részben állami fejlesztési források, részben pedig e fejlesztésekhez megfelelő finanszírozási megoldások szükségesek. A BTT ezért nyitott minden olyan együttműködésre, mely ezen ágazati célok megvalósítását segíti. A megújított és kibővített együttműködés keretében a BTT egyebek között vállalja azt is, hogy a Takarék Csoport agrárfinanszírozással foglalkozó munkatársainak a baromfiágazatról szóló, annak gyakorlatára koncentráló képzést tart.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu