2022. május 17. kedd Paszkál

Hírek - Agrárpénzek

Közeleg a határidő: már elérhető az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallási felülete

2021. május 31-ig kell benyújtaniuk a hazai élelmiszerlánc-szereplőknek a 2021. évi felügyeletidíj-bevallásukat, melyet már jelenleg is teljesíthetnek az e célra szolgáló elektronikus felületen. A határidő minden kötelezettre vonatkozik. A Nébih azt javasolja, hogy az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallását senki ne halassza az utolsó pillanatra.
 
 

A bevallási felület elérhető a Nébih Ügyfélprofil Rendszerében (a Felügyeleti díj menüpontban) - írja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Vállalkozások esetén a bevallást a cég önálló képviseletére jogosult személy vagy meghatalmazott nyújthatja be. A bevallási kötelezettség teljesítésének végső határideje – minden kötelezett esetében – 2021. május 31. napja. Változás a korábbi évekhez képest, hogy 2021-től kezdődően a takarmányozási célból termesztett növények értékesítése kapcsán a kötelezettség az értékesítési lánc minden szakaszában fennáll, függetlenül a forgalomba hozatal céljától vagy a termék további felhasználási módjától.

A befizetéshez szükséges pénzügyi bizonylatokat a bevallási határidőt követően, a bevallási felületen érhetik el az érintettek. Az első részlet befizetési határideje 2021. július 31., a második részlet befizetési határideje 2022. január 31. lesz. A díjat a 10032000-00289782-30006016 számú célszámlára kell utalni. A felügyeleti díjjal kapcsolatban további hasznos információk olvashatók a Nébih honlapján: portal.nebih.gov.hu/egyeb/gyakran-ismetelt-kerdesek/felugyeleti-dij

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Sustainable World 2022

  Fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án a jövő vállalataiért!

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalatok: aki nem digitalizál, csúnyán le fog maradni!

  Hitelezés 2022

  Május 17-én együtt a hazai hitelpiaci szereplők! Offline + Online is!