2017. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella

Hírek - Agrárpénzügyek

Sok az agrárhitel, de még több pénzt helyeznének ki

Tavaly év végén a magyar mezőgazdaság hitelállománya mintegy 560 milliárd forint volt, ideértve az egyéni és társas vállalkozásokat is. Tekintettel az agrárágazat várható finanszírozási igényének növekedésére, az agrárhitelezési üzletágat fejleszteni kell.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

A magyar mezőgazdaság hitelállománya 560 milliárd forint volt tavaly év végén, a Földművelésügyi Minisztérium adatgyűjtése alapján. Ebből a hitelállományból az MKB Bank 8-10 százalék közötti piacrésszel bír. Az MKB bankcsoport lízingcége, az MKB Euroleasing a jelenlegi adatok szerint átlagosan a finanszírozás 20 százalékát egészíti ki lízing-konstrukciókkal - közölte az MTI-vel a pénzintézet.

Az MKB együttműködési megállapodást írt alá a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével (Megfosz) a mikro- és kisvállalati szektor finanszírozásának erősítésére. A bank az ügyfelek likviditási helyzetét támogató konstrukciókat szeretné fejleszteni úgy, mint az Agrár Széchenyi Kártya, a faktoring és a támogatás-előfinanszírozás. Emellett foglalkoznak a komplexebb termelési és feldolgozóipari folyamatok finanszírozásával is.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu