Rekordösszegű pénzt szánnak a diákok kutatásaira

agrarszektor.hu
Nem volt még akkora állami támogatása - 1 milliárd forint - az Országos Tudományos Diákköri Konferenciáknak, mint amiben a 2019-ben sorra kerülő, XXXIV. részesül majd.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A hallgatók 8-11 százaléka vesz részt a hatvanéves múltú tudományos diákköri életben. Az oktatók és a kutatók felelőssége, hogy ezt a hallgatói réteget évről évre meg tudja szólítani - emelte ki Dr. Szendrő Péter, az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) elnöke a Szent István Egyetemen, a "SZIE Kiváló Tehetségei" konferenciáján, Gödöllőn. Fontos, hogy már az elsőéves hallgatók rendelkezzenek kutatási tervvel a tanév végére. Ennek jegyében a jövő évi programot úgy alakítják át, hogy azon elsőéves pályázók, akik rendelkeznek középiskolai tanulmányi verseny (OKTV) során szerzett helyezéssel, jelentős előnnyel pályázhatnak majd kutatási terv kialakítását célzó ösztöndíjra. Így nő azok száma, akik kiemelkedő kutatási eredményt ígérő ösztöndíjpályázatot nyújthatnak be.

EZ IS ÉRDEKELHET
Az átalakítás a posztdoktori pályázatokat is érinti: a jelöltnek előfeltételként rendelkeznie kell a Magyar Tudományos Akadémia által odaítélt Bolyai János Kutatási Ösztöndíjjal - hangsúlyozta előadásában dr. Szabó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatás- és kutatásstratégiai főosztályvezetője. A Bólyai-ösztöndíjat kifejezetten a fiatal kutatók támogatásra hozták létre, idén még nem hirdették meg. Tavaly az ösztöndíj havi bruttó összege 124.500 Ft volt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?