2020. április 10. péntek Zsolt

Hírek - Állat

AMC: továbbra is támogatja a magyar élelmiszereket

Az Agrármarketing Centrum (AMC) szerepet vállal a biztonságos magyar élelmiszerek népszerűsítésében - tájékoztatta az AMC pénteken az MTI-t.
 
 

A közlemény az AMC továbbra is minden lehetséges eszközzel támogatja a biztonságos magyar élelmiszerek piacra jutását kül- és belföldön. Az intézmény az elkövetkező időben fokozott hangsúlyt kíván helyezni a biztonságos magyar élelmiszerek népszerűsítésére, segítve ezzel a magyar élelmiszeripari termékek piaci pozíciójának megerősítését, külön is megemlítve a baromfitermékeket. Ez utóbbi előzménye, hogy a Baromfi Terméktanács (BTT) levélben kérte a vidékfejlesztési minisztert, hogy biztosítson pénzt az AMC forrásaiból a magyar előállítású tojások fogyasztásának ösztönzésére, tekintettel a németországi dioxin-botrányra.

Az AMC kiemelt szerepet szán a Kiváló Magyar Élelmiszer (KMÉ) védjegyet viselő termékek népszerűsítésének. A védjegyes termékek ellenőrzött forrásból származó, Magyarországon előállított élelmiszerek, amelyeknek a hasonló termékeknél magasabb minőségét a szigorú védjegyhasználati követelmények és a folyamatos független minőségi ellenőrzések garantálják.

A közlemény szerint a tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre többen szavaznak bizalmat a védjegyet viselő termékeknek a boltokban.

Az AMC szerint a biztonságos magyar élelmiszerek népszerűsítése azért fontos, mert az elmúlt időszakban a magyar piacra is kerültek az EU más tagállamaiból nem megfelelő minőségű élelmiszerek. Magyarországon szigorú élelmiszerlánc-felügyeleti rendszer működik, amely egységesen a termőföldtől a fogyasztóig, az élelmiszerlánc teljes szakaszában elvégzi az ellenőrzéseket. Ezt tovább erősíti a tavaly nyáron bevezetett másodlagos élelmiszervizsgálat.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu