2021. június 19. szombat Gyárfás

Hírek - Állat

Árvíz martalékává váltak a juhok

Legalább 100 juhot nem találnak Norvégiában a hétfői esőzéseket követő árvízben. Sok állat a megáradt folyóktól körbevett szigeteken várja, hogy megmentsék. Emberéletet nem követelt az ítéletidő.
 
 

A norvég rendőrség szerint több mint 100 juhot sodort el az árvíz a tegnapi előzés nyomán megáradt folyókban. Harald Kragnes juhtenyésztő 107 juhot legltetett, amikor a Surna folyó kilépett a medréből: több mint 50 birkáját ragadta el az ár. "Hallottam, hogy a szomszédoknak is hiányoznak az állataik. Még soha nem tapasztaltam ilyesmit" - mondta Kragnes a Verdens Gang bulvárlapnak.

A rendőrség a tűzoltósággal együttműködve próbálja kimenteni az állatokat a vízből. Sok birka az áradással létrejött szigeteken ragadt. A folyó szintje már apadásnak indult, így már van esély a szerencsés jószágok életben maradására. Körülbelül 25 házat, amelyekben jobbára időskorúak éltek, teljesen elvágott a víz, de a heves esőzések és a viharos szél ellenére az ítéletidő nem követelt emberi áldozatot.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu